Reuzenbonen & artisjokken salade

< 15 minuten, Salades Comments are Disabled

Het thema van het foodblog event komt deze maand als geroepen: ‘Iets uit Niets oftewel shoppen uit je voorraadkast’. In de afgelopen weken ben ik hier -al is het noodgedwongen- erg goed in geworden. Het ontbreekt mij regelmatig aan tijd om naar de supermarkt te gaan. Nu zou ik natuurlijk in het weekend voor meerdere dagen boodschappen kunnen doen. Dat zou kunnen. Maar eigenlijk heb ik daar een enorme hekel aan. Hoe kan ik vandaag bedenken waar ik dinsdagavond zin in heb?

Waar ik wel heel goed in ben geworden, is voorraadkastbeheer. Zo heb ik altijd een hele voorraad aan blikjes in huis: kikkererwten (voor bijv. hummus of salade), artisjokharten (voor tapenade en pastasaus), tomatenblokjes (voor soep en pastasaus) en tonijn (voor spread of  salade). Aangevuld met potjes olijven en kappertjes, een stuk Parmezaanse kaas, afbakbrood, gedroogde pasta, ui en knoflook. Zo kun je alle kanten op. Deze salade maakte ik afgelopen week uit de voorraadkast. Meestal zijn voorraadkastgerechten bij mij ook snelle gerechten. Dubbel handig dus.

Een jaar geleden: Kip met kaas-mosterdvulling
Twee jaar geleden: Spaghetti met artisjok, olijf en citroen
Drie jaar geleden: Tortilla’s met ossenhaas en paprikapoederIngrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 2 personen |
• 1 blik Spaanse reuzenbonen • 1 blik artisjokharten, in kwarten • 3 à 4 rijpe tomaten, in blokjes • 1 klein rood uitje, gesnipperd • peper en zout • olijfolie • citroensap of azijn • eventueel verse kruiden uit de tuin of van het balkon (bijvoorbeeld basilicum of peterselie)

Bereiding:

Meng de bonen, artisjok, tomaat en rode ui door elkaar. Breng de salade op smaak met wat zout, peper, olijfolie en wat citroensap of azijn. Bestrooi met verse kruiden en serveer met wat (geroosterd) brood.

Comments are closed.