Pizza met geroosterde pompoen en blauwe kaas

30 - 60 minuten, Hartige taart 3 comments

Dit recept staat al een tijdje in mijn ‘kladjes’-lijst. Kladjes zijn niet-gepubliceerde berichten in WordPress. Meestal ben ik van plan om zo’n kladje te publiceren, maar soms ontbreekt de inspiratie voor een bijpassende tekst of de zin om het recept helemaal uit te schrijven. Soms blijft zo’n kladje dan net te lang liggen en dan blijkt het gerecht niet meer helemaal bij het seizoen te passen.

pizza_pompoen_blauwekaas

Zo ook met deze pizza met geroosterde pompoen. Het pompoenenseizoen loopt nu toch wel echt op zijn eind (al zijn ze op de markt nog volop te koop). Ik kwam op het idee om dit recept alsnog te plaatsen, omdat ik al een paar dagen pompoenen aan het verbouwen ben (en aardbeien, maïs en aardappelen). Deze pompoenen verbouw ik niet in mijn echte tuin, maar in mijn virtuele koninkrijk van We Rule. Een zeer verslavend spelletje op de iPhone. Waarschijnlijk ben ik er over een paar dagen op uitgekeken, maar de komende dagen ga ik nog volop door met het verbouwen van pompoenen (en aardbeien, maïs en aardappelen).

Een jaar geleden: Koken met alcohol
Twee jaar geleden: Ultieme chocoladetaart


Ingrediënten
| bereidingstijd 55 minuten | 2 personen |
• 500 g pompoen • 1 tl chilivlokken • 1 tl komijnzaad • 3 el olijfolie • 100 mozzaralla, in kleine stukjes • 100 g blauwe kaas (bijv. Fourme d’Ambert), verkruimeld • rucola • deegmix voor Italiaanse pizzabodem of twee kant-en-klare pizzabodems

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, halveer de pompoen en schep de zaden eruit. Snijd de pompoen in plakken van 1 1/2 cm dikte. Smeer ze in met de olijfolie, chillivlokken en komijnzaad. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met wat peper en zout. Rooster de pompoen 20-30 minuten. Haal de pompoen uit de oven en zet de oven op 225°C.

Maak twee pizzabodems van de deegmix. Bak de bodems eerst 10 minuten in de hete oven. Beleg met mozzarella en bak de bodem nog 8 minuten tot de kaas gesmolten is en de bodem knapperig. Beleg de bodems met plakken pompoen, bestrooi met de blauwe kaas en bak nog een aantal minuten. Haal de pizza uit de oven en bestrooi met rucola.

Gebaseerd op een recept uit Delicious

3 Comments

  1. Huh? Het pompoenenseizoen loopt op z’n eind? Dat is volgens mij al lang over. Ik kan ze tenminste al wekenlang nergens meer bemachtigen (maarja: dat komt misschien omdat ik tegenwoordig op de Veluwe woon…).

  2. Correctie op bovenstaande reactie: vandaag waren er plotsklaps biologische pompoenen, nota bene bij AH!

    Daar maak ik vanavond een maaltijdsoep van, met respectievelijke restantjes wortel, bleekselderij en bloemkool plus een uitje en wat knoflook.

  3. Ik zag ze gister ook ineens bij AH. Ze hadden nu zelfs flespompoenen.