Kikkererwten met Parmezaanse kaas

< 15 minuten, Lunch 2 comments

Als ik thuis kom na een dag hard werken en ik heb geen zin om te koken, dan maak ik soms dit gerecht. Het enige wat je er voor nodig hebt is een blik kikkererwten, Parmezaanse kaas, een beetje citroensap en 5 minuten. Allemaal dingen die ik meestal wel ergens in de kast en koelkast heb liggen.

kikkererwten_parmezaan

Het recept kwam ik tegen via Delicious Days. In eerste instantie kon ik me niet voorstellen dat het lekker is. Maar na de volgende toelichting van Molly moest ik het toch een keer proberen. En ook ik ben verkocht!

It starts with a can of chickpeas, drained and rinsed and dumped into a bowl. Into the mix goes a squirt of fresh lemon juice, a slip of grassy olive oil, a pinch of salt, and some Parmigiano Reggiano. Stirred together and chilled, it tastes like the sum of its parts – only about 200% percent better. The lemon brightens the légumes, lifting their earthy flavor to something lighter and sweeter, while the olive oil makes them taste richer and more savory, as though they’d been cooked in stock. And the parmesan plays deliciously, as it loves to do, with both the lemon and the oil, binding the whole bowl together with its creamy, resonant charm.

Een jaar geleden: Broodje geitenkaas met perzik, roze peper en rucola
Twee jaar geleden: Franse tonijnsalade


Ingrediënten:
| bereidingstijd 5 minuten | 1-2 personen |
• 1 blik kikkererwten • geraspte Parmezaanse kaas • olijfolie • citroensap • versgemalen peper en zout

Bereiding:

Doe de kikkererwten in een zeef en spoel ze goed af. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Rasp een hand Parmezaanse kaas over de kikkererwten. Meng de kikkererwten met de Parmezaanse kaas.

Breng op smaak met 1 el lekkere olijfolie, 1/2 el citroensap, versgemalen peper en een snufje zout. Je kunt de salade in de koelkast zetten en meenemen als lunchgerecht, maar meteen opeten kan natuurlijk ook.

Recept van Orangette

2 Comments

  1. Ik vond het gerecht heerlijk smaken, maar huisgenoot B. vond het saai. Waarmee kan ik het eens combineren? Sophie

  2. Als huisgenoot B. het te saai vond, dan zou ik er of meer een salade van maken. Met tomaat, zwarte olijven en bijvoorbeeld blokjes komkommer en fêta. Of ik zou er iets bijmaken. Bijvoorbeeld gebakken worstjes en een groene salade of zo. Of je moet het gewoon zelf eten als snelle eenpersoonsmaaltijd 🙂