Tomatensoep met pit

Soep Comments are Disabled

Stel, je hebt bijna niks in huis, maar je wilt toch een lekker warm soepje. Je kunt dan kiezen voor soep uit zak of blik. Dat is natuurlijk ook prima op z’n tijd. Deze zelfgemaakte tomatensoep is echter bijna net zo snel en toch nét even anders. Je maakt hem met ingrediënten die je (ik) meestal wel op voorraad heb. De kerriepoeder, kaneel en komijn geven de soep een kruidig Arabisch tintje.

appel-peercrumble

Ingrediënten:
| Bereidingstijd 20 min | 4 personen |
• 1 1/2 el olijfolie • 1/2 el zoete kerriepoeder • 1 tl gemalen komijn • 1 tl gemalen kaneel • 1 ui, gesnipperd • 2 tenen knoflook, fijngehakt • 2 blikken tomatenblokjes • 3 dl kippen- of groentenbouillon of 3 dl water en 1 à 2 bouillonblokjes • bekertje créme fraîche • 50 g pompoenpitten of zonnebloempitten, geroosterd • zout en peper

Bereiding:

Verwarm de olie en bak zacht de kerriepoeder, kaneel en komijn. Voeg de ui en knoflook toe en fruit beiden 1 minuut mee. Doe de tomatenblokjes erbij en laat alles 10 minuten pruttelen.

Pureer dit mengsel en schenk de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook en voeg zonodig zout en versgemalen peper toe. Serveer de soep met een beetje créme fraîche erdoor en geroosterde pompoenpitten erover gestrooid.

Comments are closed.