Pasta met tonijn en tomatensaus

Hoofdgerechten, Vis 2 comments

Ik ben druk bezig met het aanpassen van de vormgeving van mijn site. Dit kost best veel tijd, dus vandaag geen uitgebreid verhaal bij dit recept.

Houd je erg van tonijn, gebruik dan 3 blikjes. Tonijn op olie is lekkerder, maar tonijn op water is gezonder. Deze pastasaus wordt op smaak gebracht met de schil van een citroen. Als je wilt kun je ook nog wat sap toevoegen, maar dat moet je zelf maar proeven of je dat wilt.

pasta_tonijn2


Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 min | 4 personen |
• 2 el olijfolie • 1 rode ui, gesnipperd • 1 rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en fijngesneden • bosje basilicum (+/- 4 takjes) • 1 afgestreken tl kaneel • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g) • 2-3 blikjes tonijn op water of olijfolie • zout en versgemalen zwarte peper • geraspte schil van 1 citroen • eventueel 1 el kappertjes • 400 g pasta (bijvoorbeeld Penne)  • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Haal de blaadjes van de steeltjes basilicum en leg de blaadjes even aan de kant. Snijd de steeltjes in kleine stukjes.

Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Fruit de rode ui, Spaanse peper, basilicumsteeltjes en kaneel op matig vuur voor 5 minuten. Voeg dan de tomaten toe. Maak de tomaten kapot met de achterkant van een houten pollepel. Voeg de tonijn toe en laat de saus 20 minuten stoven. Kook ondertussen de pasta gaar.

Breng de saus op smaak met zout en zwarte peper. Roer op het laatste moment de geraspte schil van de citroen, de basilicumblaadjes en eventueel kappertjes door de saus.

Giet de pasta af en meng door de saus. Serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Geïnspireerd op een recept uit ‘Kook met Jamie’

2 Comments

  1. Leuk recept dit!

    Ik heb het als basis gebruikt voor tortilla vulling. Voornaamste aanpassing was om een gele paprika en wat champignons toe te voegen. En ipv pasta heb ik tortilla’s gevuld, opgerold en nog even in de oven met wat kaas.

    Heerlijk!

  2. Klinkt goed. Ga ik ook een keer proberen!