Om jullie niet op te schepen met een heel blikje gerookte paprikapoeder en maar één recept, hier nog een recept mét gerookte paprikapoeder. Dit is in 5 minuten klaar, maar wel erg lekker en zomers. Alhoewel, ik eet het ook in de winter.
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 2 biefstukken of entrecôtes • olijfolie • 2 tl gerookte paprikapoeder (dulce of pikant) • zout en peper • 2 tomaten, in blokjes • 4 handenvol rucola of bijvoorbeeld rucola slamelange • 4 tortilla’s • bakje hummus (eventueel zelfgemaakt) • sap van 1 citroen • eventueel zure room en jalapeñopepers
Bereiding:
Zet een grillpan of koekenpan op het vuur totdat hij heet is. Smeer ondertussen de biefstukken in met wat olijfolie en bestrooi ieder met 1 tl paprikapoeder en zout en peper. Bak de biefstuk afhankelijk van de dikte en de gewenste gaarheid 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Meng ondertussen de rucola met de tomaten en breng op smaak met wat citroensap en olijfolie. Bak de tortilla’s één voor één in een koekenpan totdat ze een beetje knapperig zijn. Smeer op elke tortilla wat hummus. Leg er wat rucolasalade op en snijd het vlees in plakjes en verdeel over de tortilla’s. Als je van pittig houdt dan kun je nog jalapeñopepers erover verdelen en wat zure room erbij is ook lekker. Eet smakelijk!
Pingback: Tortilla’s met ossenhaas en paprikapoeder & Schaetzel ReinRot Rotwein - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food