Latest Recipes

Stoofschotel met lamsworstjes, artisjok en bonen

15 - 30 minuten, Vlees

Dit is weer een fijn voorraadkast-recept. Met bonen en artisjok uit blik, worstjes uit de vriezer en tomaat en ui uit de basisvoorraad. Heb je geen bonen, neem dan bijvoorbeeld kikkererwten. Geen verse tomaten, neem tomaten uit blik. Kijk gewoon wat je in huis hebt en maak je eigen stoofschotel. […]

Raymond Blanc’s Kitchen Secrets – Nectarinetaart

> 60 minuten, Taart en ander zoet

Sinds een paar weken heb ik de BBC iPlayer app op mijn iPad. Met deze app kun je heel veel (oude) series van de BBC bekijken. Drama’s en detectives, maar ook kookprogramma’s van Rick Stein, Nigel Slater, Keith Floyd én Raymond Blanc. Raymond Blanc is een van oorsprong Franse chef met een hotel-restaurant in Oxfordshire, Engeland. Het restaurant Great Milton heeft twee Michelin-sterren. […]

Chili

15 - 30 minuten, Vlees

In Amerika zijn ontzettend veel chili-recepten in omloop. Zelfs Barack Obama heeft zijn ‘family chili recipe‘ met ons gedeeld. In Nederland noemen we het altijd chili con carne (chilipepers met vlees). Ik kende chili con carne vooral als een gerecht met veel bonen, paprika en ananas. […]

Gepofte aardappel met Caesar dressing

Bijgerechten

Net zoals een groot aantal collega-foodbloggers, kreeg ook ik de vraag of ik Cardini’s Caesar dressing wilde testen. Ik kende de dressing al en heb hem meestal wel in huis, dus ik zei vanzelfsprekend geen nee. Bijkomend voordeel was dat ik een aantal vrienden blij kon maken met een fles. De tegenprestatie is wel het plaatsten van een gerecht met Cardini’s Caesr dressing. […]

Kaneelijs met/zonder koffie

30 - 60 minuten, Toetjes

In The Perfect Scoop van David Lebovitz kwam ik een recept voor kaneelijs tegen. David gebruikt kaneelstokjes in plaats van gemalen kaneel. Ik had nooit verwacht dat dit zo’n groot verschil maakt. Dit kaneelijs smaakt extra kruidig en intens door de kaneelstokjes in plaats van gemalen kaneel. […]

Salade met garnalen, mango en groene papaya

15 - 30 minuten, Salades

Voor het eerst sinds maanden waag ik me weer aan een bijdrage voor het Foodblog Event. Het thema deze maand is Aziatische salade. Daar kan ik wel wat mee. Deze salade at ik vorig jaar bij kennissen als onderdeel van een Vietnamese maaltijd. De salade komt uit het kookboek De Vietnamese Keuken van Bobby Chinn. […]

Gevulde pepers met roomkaas en ontbijtspek

15 - 30 minuten, Vlees

Een geniale vinding, deze gevulde pepers met roomkaas en ontbijtspek van de bbq! De gefrituurde variant – Poppers – smaakt mij ook goed als snack, maar deze versie is toch echt veel beter. Op een website las ik iets over ABT’s. Na wat speur werk blijken dit Atomic Buffalo Turds te zijn. Oftewel jalapeños gevuld met roomkaas, worst en ontbijtspek (ik laat de vertaling even achterwege). […]

Visspiesjes met kruiden & citroenmarinade

15 - 30 minuten, Bijgerechten, Vis

Wat ik tot nu toe het meest plezierig vind aan de Big Green Egg, is dat je er een hele maaltijd op kunt bereiden. Je hoeft je alleen met de barbecue bezig te houden en niet ook nog met pannen op het fornuis in de weer. Met wat droger weer is het helemaal fijn om buiten te koken, maar laten we niet zeuren over het weer. Dat gebeurt al genoeg 🙂 […]

Salade van warmgerookte zalm, avocado en nieuwe aardappels

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Salades, Vis

De Big Green Egg is ook geschikt om te roken. Dit kan op twee manieren: koud of warm. Bij koud roken houd je de temperatuur heel laag en rook je vlees of vis gedurende een lange tijd. Koud roken is ingewikkelder dan warm roken. Het laag houden van de temperatuur vraagt wel wat kunde en misschien zelfs wel allerlei creatieve constructies. Daarom ben ik maar begonnen met warm roken. […]

Chimichurri

< 15 minuten, Sausjes, spreads en dips

Sinds een paar maanden heb ik chimichurri ontdekt. Chimichurri is een saus voor bij gegrild vlees. Het wordt vooral gebruikt in de Argentijnse keuken. Je kunt chimichurri ook gebruiken als marinade. De basis van de saus bestaat uit gehakte peterselie, fijngesneden knoflook en rode peper, olie en wijnazijn. Als extra smaakmakers worden o.a. gerookte paprikapoeder, komijn, oregano en tijm toegevoegd. […]