Stoofschotel met lamsworstjes, artisjok en bonen

15 - 30 minuten, Vlees Comments are Disabled

Dit is weer een fijn voorraadkast-recept. Met bonen en artisjok uit blik, worstjes uit de vriezer en tomaat en ui uit de basisvoorraad. Heb je geen bonen, neem dan bijvoorbeeld kikkererwten. Geen verse tomaten, neem tomaten uit blik.

Kijk gewoon wat je in huis hebt en maak je eigen stoofschotel.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 2 personen |
• 4 pittige biologische (lams)worstjes, in stukjes • 1 ui, gesnipperd • 4 rijpe tomaten, in partjes (TastyTom) • 1 takje rozemarijn, fijngesneden • 1 blik artisjokharten, in vieren • 1 blik reuzebonen • 150 ml witte wijn • zout en peper

Bereiding:

Bak de stukjes worst in 1el olijfolie rondom bruin. Voeg de ui toe en fruit de ui op middelhoog vuur een aantal minuten mee.

Voeg de tomaten, artisjok, bonen, rozemarijn en de wijn toe. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht 20 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zou en peper. Lekker met brood om in de saus te dopen.

Comments are closed.