Gevulde pepers met roomkaas en ontbijtspek

15 - 30 minuten, Vlees 2 comments

Een geniale vinding, deze gevulde pepers met roomkaas en ontbijtspek van de bbq! De gefrituurde variant – Poppers – smaakt mij ook goed als snack, maar deze versie is toch echt veel beter. Op een website las ik iets over ABT’s. Na wat speur werk blijken dit Atomic Buffalo Turds te zijn. Oftewel jalapeños gevuld met roomkaas, worst en ontbijtspek (ik laat de vertaling even achterwege).

De mildere variant zijn de WBT’s (Whimpy Buffalo Turds) gemaakt met puntpaprika’s. Nu ben ik best voor pittig, alleen kon ik op de markt in Groningen geen verse jalapeños vinden. Dus ik heb de variant met puntpaprika’s (kleine groene van de Biologische Groentekraam) wat opgevoerd met jalapeños uit een potje. De worst heb ik achterwege gelaten. Roomkaas en ontbijtspek is al vet en smakelijk genoeg.

Ingrediënten:

| bereidingstijd 25 minuten | 8 stuks |
• 4 kleine puntpaprika’s of verse jalapeño pepers • 1 bakje roomkaas, Philadelphia (light) • eventueel jalapeño pepers uit een potje • 4-6 plakjes gerookt onbijtspek

Bereiding:

Halveer de pepers/paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Als je geen verse jalapeños kunt vinden, maar toch van pittig houdt: meng de roomkaas met wat in stukjes gesneden jalapeños uit een potje.

Doe de roomkaas in een spuitzak en vul de pepers/paprika’s. Of vul ze voorzichtig met een lepeltje. Beleg met ontbijtspek.

Bak de pepers/paprika’s op de barbecue tot het spek gebakken is. Doe dit via de indirecte methode*, anders gaat de onderkant te hard en is het spek nog niet gebakken. Lekker met een Corona (biertje)

*gebruik in de Big Green Egg de plate setter met de poten omhoog. Leg eventueel een lekbak onder het rooster. In bijvoorbeeld de Weber leg je de houtskool aan een kant van de barbecue, wat je gaat bakken leg je aan de andere kant op het rooster. De temperatuur was 225°C.

2 Comments

  1. Oh lekker! Deze heb ik een keer op in een Mexicaans restaurant, maar volgens mij was dat inderdaad een gefrituurde versie. Krijg er meteen weer zin in, dus misschien dat ik binnenkort ook eens een poging waag :).

  2. Dit lijkt me heerlijk! Dank je wel voor dit recept!