Latest Recipes

Crème brûlée

Toetjes

Crème brûlee maken is best moeilijk. Een aantal weken geleden heb ik heel stoer een echte gasbrander gekocht. Ik dacht ‘appeltje eitje’, die crème brûlée is zo gemaakt, maar dat viel flink tegen. De eerste poging was citroentaart met een crème brûlée-laagje van Gordon Ramsey. De bedoeling was om deze taart bij het etentje te serveren. De gasten waren allen getuigen van een enorme mislukking.

Zelf mosterd maken

Sausjes, spreads en dips

Ik ben gek op mosterd. Alle soorten heb ik in huis. Scherpe Groninger mosterd, Engelse mosterd, Creamy mustard, Dijon mosterd en van die lekkere grove mosterd met pitjes.

Mexicaanse kaasdip

Sausjes, spreads en dips

Ingrediënten:
• bakje verse roomkaas (monchou) • 1 eetlepel tomatenpuree/ketchup • verse koriander (optie) • jalapeñopepers naar smaak (uit potje) • 1 lente-uitje • geraspte belegen kaas of parmesaanse kaas of Old Amsterdam (2 handen) • Mexicaanse kruiden (naar smaak)

Salade van jonge spinazie, doperwten en fêta

Salades

Dit is een simpele salade die verbazingwekkend lekker is. Met de beetje bittere smaak van jonge spinazie of veldsla, de zoete smaak van de erwtjes, het zoute van de fêta en het zure van de citroen. Wat wil je nog meer?

Biefrolletjes à la Diep

Hapjes, Vlees

Voor 2 personen: • 2 biefstukken • 1 rode peper, van zaadjes ontdaan • stukje gember (2 cm) • 2 of 3 lente-uitjes • sojasaus • eventueel wasabi Snijd de biefstukken in de lengte doormidden, zodat je twee plakken krijgt. Leg keukenfolie over de biefstuk en sla de biefstuk nog wat platter. Gebruik […]

Oesters

30 - 60 minuten, Hapjes, Vis

Serveer de oester op een grote schaal met crushed ice. Plaats schaaltjes met sausjes tussen de oesters en laat iedereen naar smaak een sausje in de oesters scheppen. Neem minimaal 2 oesters per persoon, maar voor de liefhebbers is dit zeker niet genoeg.

Dinnerclub

Blog, Menu

Op 17 februari was het weer zover. Het jaarlijks terugkerende etentje van de Groningse bende of misschien chiquer de ‘Dinnerclub’. Het motto is ‘sterren-eten voor een eetcafé-prijs’.

Aziatisch ingelegde tonijn

Hapjes, Vis

Na overweldigend succes vorig jaar met ons etentje, dit jaar weer op het menu: Aziatisch ingelegde tonijn van Jamie Oliver. Dit jaar alleen wel met een stuk minder citroen. Vier citroenen is toch echt teveel.

Lamsrack met tijm-honingboter

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees

Ingrediënten:
• 1 schaaltje lamsracks (2 stuks, ca. 400 g) • versgemalen zwarte peper • 3 takjes tijm • 250 g cherrytomaten • 4 eetlepels olijfolie • 1 teentje knoflook, in plakjes • 1 theelepel honing • 50 g zachte roomboter