Salade van jonge spinazie, doperwten en fêta

Salades Comments are Disabled

Afgelopen zaterdag hebben Es, His, Noor en ik weer een erg gezellige avond bij Lina gehad. Om vijf uur begonnen met koken (o.a. deze salade en tortilla’s met kaas) en met de eerste fles wijn. Vele flessen wijn en precies 12 uur later vielen wij in slaap bij Noor. Dit na weer een paar enerverende uren  in ‘de Hoed’ te hebben doorgebracht. Kan die nachtbus naar Groesbeek niet wat eerder vertrekken? 🙂 P.S. Dat Jumpen moeten we toch ook nog een keer oefenen, want het duo-jumpen gaat nog niet echt synchroon.

 
Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2-4 personen |
• 2 flinke handen vol jonge spinazieblaadjes • 2 handjes vol verse doperwten (of diepvries) • fêta
voor de dressing: • 2 eetlepels citroensap • 5 eetlepels olijfolie • zout • zwarte peper uit de molen.

Bereiding:

Kijk de spinazieblaadjes na op lelijke stugge stelen of verwelkt blad en was ze goed. Droog ze in de slacentifuge en doe ze in een slakom, met 2 handjes vol verse doperwten (die je, tenzij je in de gelukkige omstandigheid verkeert dat je beschikt over verse, jonge erwtjes die van zichzelf al zoet en zacht zijn, eerst in kokend water zonder zout moet blancheren en af moet laten koelen).

Giet op het laatste moment een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper over de salade en strooi er de verkruimelde fêta over.

Bron: Jamie Oliver ‘The Naked Chef’

Comments are closed.