Mexicaanse kaasdip

Sausjes, spreads en dips Comments are Disabled

Ingrediënten:
| 10 minuten |
• bakje verse roomkaas (monchou) • 1 eetlepel tomatenpuree/ketchup • verse koriander (optie) • jalapeñopepers naar smaak (uit potje) • 1 lente-uitje • geraspte belegen kaas of parmesaanse kaas of Old Amsterdam (2 handen) • Mexicaanse kruiden (naar smaak)

Bereiding:

Pepers en koriander fijn snijden, lente-uitje in ringetjes snijden.

Doe de roomkaas in een vuurvast schaaltje. Voeg alle bovengenoemde ingrediënten toe. Zet het schaaltje in de oven of in de magnetron tot de kaas begint te smelten. Roer nu de ingredienten goed door elkaar en zet nog even terug in de magnetron of oven totdat de dip door en door warm is (in de magnetron ongeveer op 600 watt en dan meerdere keren roeren tussendoor).

Tip: In plaats van koriander en peper kun je ook mierikswortel gebruiken en klein gesneden surimi toevoegen. Dit geeft de dip een Cajun-tintje. Lekker met taco chips.

Comments are closed.