Lamsrack met tijm-honingboter

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees Comments are Disabled

Speciaal voor Lucas: een recept mét foto! Dan kun je lekker watertanden op je werk. 🙂

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | recept voor 2 personen |
• 1 schaaltje lamsracks (2 stuks, ca. 400 g) • versgemalen zwarte peper • 3 takjes tijm • 250 g cherrytomaten • 4 eetlepels olijfolie • 1 teentje knoflook, in plakjes • 1 theelepel honing • 50 g zachte roomboter

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 ºC. Bestrooi de lamsracks met peper en laat op kamertemperatuur komen.

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Schep de tomaatjes in schaal om met 2 el olie, knoflook en 1 tl tijmblaadjes. Roer de rest van de tijm met de honing, zout en peper door de boter.

Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de lamsracks rondom bruin. Leg het vlees in braadslede of ovenschaal met de tomaatjes ernaast. Bak de lamsrack in oven in 7-8 minuten rosé, keer de het vlees halverwege de baktijd. Neem het vlees uit oven nemen en verpak in folie. Laat ca. 5 min. rusten.

Snijd de lamsracks langs de botjes in losse ‘karbonaadjes’ en rangschik op twee warme borden. Schep de tijm-honingboter op het vlees en leg de tomaatjes ernaast op het bord. Lekker met aardappelpuree, gemengd met ringetjes zwarte olijf.

Tip
De lamsrack kan worden vervangen door acht lamskoteletjes.

Recept uit Allerhande

Comments are closed.