Aziatisch ingelegde tonijn

Hapjes, Vis Comments are Disabled

Na overweldigend succes vorig jaar met ons etentje, dit jaar weer op het menu: Aziatisch ingelegde tonijn van Jamie Oliver. Dit jaar alleen wel met een stuk minder citroen. Vier citroenen is toch echt teveel. 

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | voldoende voor 6-8 personen|
• 500 g tonijn, liefst blauwvin witte tonijn • 1 rijpe avocado, geschild en in blokjes gesneden • sap van 4 2 citroenen, naar smaak • 1 of 2 verse rode pepers van zaadjes ontdaan en fijngehakt • 3 eetlepels sesamolie • 4 eetlepels kokosmelk • 1 flinke handvol verse koriander, fijngehakt • sojasaus naar smaak

Bereiding:

Snijd de tonijn in kleine blokjes en doe die in een kom. Doe de rest van de ingrediënten behalve de sojasaus erbij, roer alles door elkaar en voeg naar smaak sojasaus toe. De fantastische tonijn is heerlijk op dunne sneden geroosterd brood.

Comments are closed.