Quesadillas – tortilla’s met kaas, lente-ui en wat je maar lekker vindt

Hapjes, Vegetarisch, Vlees 1 comment

Speciaal voor Noor, omdat ze deze zaterdag zo lekker vond. Quesadillas!

Ingrediënten:
• 1 pak tortilla’s • geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar, mozzarella of belegen of mix) • bosje lente-ui • 2 tomaten • extra: kipfilet of ham, jalapeño-pepers, mexicaanse kruiden.

Bereiding:

Snijd de lente-ui in ringentjes. Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd in kleine stukjes. Wanneer je er kipfilet of ham tussen wilt doen, snijd deze dan ook in kleine stukje. Bak de kipfilet met wat mexicaanse kruiden gaar.

Leg een tortilla in een koekenpan. Verdeer er wat geraspte kaas, lente-ui, tomatenblokjes, kip (of ham) over. En als je van pittig houdt dan nog wat klein gesneden jalapeñopepers. Leg er een tweede tortilla bovenop en bak de tortilla een paar minuten. Druk de bovenste tortilla goed aan en draai het geheel om. Bak nog een paar minuten. De tortilla moet knapperig worden, maar niet te bruin.

Erbij kun je crème fraîche met chilisaus eten of guacamole of tacosaus.

One Comment

  1. Die rode saus op de foto, hoe is die gemaakt?