Marokkaanse salade met kikkererwten en gegrild rundvlees

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Salades, Vlees 3 comments

Ik kan er niks aan doen, maar de barbecuemania is nog niet voorbij. Voorlopig volgt er nog een aantal recepten die ik op de Big Green Egg bereid heb. Gelukkig kunnen mensen zonder BGE deze recepten ook maken. Deze salade is in Marokkaanse stijl. De warme smaken van komijn en paprikapoeder combineren goed met de frisse smaken van munt en citroen.

Voor het recept heb ik milde paprikapoeder gebruikt. De volgende keer ga ik echter voor pikant. Wat mij betreft kan het gerecht nog iets meer pit gebruiken. Maar kies vooral wat je lekker vindt.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 2 entrecôtes • 2 tl komijn, gemalen • 2 tl paprikapoeder (mild of pikant) • peper en zout • olijfolie • 1 blik kikkererwten • 75 g fêta, verkruimeld • 2 – 3 rijpe tomaten, in plakjes • paar blaadjes munt, in reepjes • zest en sap van 1 citroen

Bereiding:

Meng de komijn en paprikapoeder met wat versgemalen peper en zout. Wrijf de entrecôtes in met het specerijenmengsel. Steek de barbecue aan of verwarm de grillpan.

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Doe de kikkererwten met de de tomaat in schaal. Voeg de fêta, munt en citroenzest toe. Breng op smaak met wat citroensap (begin met het sap van een halve citroen), peper en zout en een beetje lekkere olijfolie. Meng voorzichtig en proef of er nog meer smaakmakers bij moeten.

Bestrijk het rooster van de barbecue of de grillpan licht met olijfolie. Grill de entrecôtes 3-4 minuten aan beide kanten voor rosé. Pak de entrecôtes in aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten. Snijd het vlees in plakjes en voeg toe aan de salade. Serveer direct.

Geïnspireerd op een recept van Donna Hay

3 Comments

  1. Ziet er lekker uit. Gaan we morgen meteen uitproberen. Net als vandaag gaat ook dan de BBQ aan. Lekker…….

  2. Hier krijg ik trek van! Nu maar hopen dat de zomer niet direct overgaat in de herfst, hoewel het er hier wel op lijkt. We willen nog graag een keertje genieten van het buiten eten!

  3. @Monique je hebt geluk, dit weekend wordt het mooi weer!