Pasta met spek, kaas en walnoten

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 2 comments

Zit ik klaar op de bank met laptop om een post te schrijven, word ik eerst afgeleid door De Wereld Draait Door. De ondervraging van Bert Koenders door Felix Rottenberg is toch wel interessant en de vertolking van twee Johnny Cash-nummers door Waylon en Bennie Jolink is aandoenlijk. Daarna gaan we verder met het journaal in 60 seconden. Ach, dat duurt maar even. “Na de reclame zijn we terug met de week van de slecht film.”

pasta_walnoten_kaas

En dan blijf ik toch weer hangen bij Striptease. Inderdaad een slechte film, maar ik kijk toch even. Soms zijn slechte films zo slecht, dat ze weer goed zijn. Zombieland is daar een goed voorbeeld van. Voor Striptease gaat dit echter niet op. Dan toch maar de pc-aan-de-tv opstarten om een aflevering of twee Grey’s Anatomy te kijken. Beentjes omhoog, kop thee erbij en tussendoor nog snel een verhaaltje typen. Zo dat is ook weer gelukt.

Een jaar geleden: Citroencake
Twee jaar geleden: Lunchsalade met reuzenbonen


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2-3 personen |
• 250 tagliatelle (eventueel verse met kruiden) • 100 g ontbijtspek of pancetta, in reepjes • 100 g champignons, in plakjes • 1 teen knoflook, geperst • 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes • 100 ml crème fraîche • 50 g geraspte belegen kaas • 25 g walnoten, gehakt • 2 el gehakte peterselie

Bereiding:

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Als je verse tagliatelle gebruikt, begin dan eerst met de saus. Verse tagliatelle hoeft maar een paar minuten te koken.

Bak de spekreepjes knapperig in een koekenpan. Voeg de knoflook, rozemarijn en champignons toe en bak ze een aantal minuten mee.

Voeg de crème fraîche en de geraspte kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg de uitgelekte pasta toe en schep de saus met de peterselie en de walnoten door de tagliatelle.

Gebaseerd op een recept uit Delicious

2 Comments

  1. Nou Maaike, ècht een receptje voor Ron en mij. De meeste ingrediënten heb ik altijd in huis en het is ook niet gecompliceerd. Lekker met wat sla. Bedankt maar weer.
    lieve groetjes en kus van Ron en mij.

  2. Makkelijk te maken en lekker! Prima recept.