Caesar sandwich

15 - 30 minuten, Lunch 1 comment

Het Feithhuis in Groningen vind ik een van de betere plekken om te lunchen. Menig zaterdag- of zondaglunch hebben wij daar met logés genuttigd. Met een beetje geluk kun je in de zomer buiten zitten in de beschutte tuin. Het behalen van een bul is daar vaak gevierd met een High Tea of een borrel met uitgebreide bittergarnituur.  

caesar_sandwich

Eerder heb ik al geschreven over mijn voorliefde voor de Caesar Sandwich van het Feithhuis. En toen ik de Caesar Sandwich laatst weer besteld had, bedacht ik ineens ‘hé, dat kan ik zelf toch ook maken?’. Dat heb ik dit weekend dan ook gedaan en hij was heerlijk! Straks ga ik weer lunchen bij het Feithhuis met een oud-collega. Zal ik toch een keer iets anders nemen? Nu ik zelf ook een Caesar sandwich kan maken.

Update: de Caesar sandwich blijkt inmiddels van de kaart te zijn. Jammer, want dat was toch een van de goede redenen om daar te gaan lunchen.

Twee jaar geleden: Tomatensoep met pit


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 2 personen |
• 2 eieren • 50-75 g gerookte spekblokjes • 8 ansjovisfilets • 6 boterhammen (bijv. casino wit) • Caesardressing (zelfgemaakt of bijv. Cardini’s) • 75 g gemengde sla • Parmezaanse kaas

Bereiding:

Breng water aan de kook. Prik de eieren in en kook ze 8 minuten. Bak ondertussen de gerookte spekblokjes. Rooster de boterhammen.

Besmeer de boterhammen met Caesardressing. Leg de boterhammen op twee borden. Verdeel de sla over de boterhammen. Strooi de spekjes over de sla. Verdeel de ansjovisfilets erover. Pel de eieren en snijd ze in plakjes en leg ze op de salade. Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas over de salade.