Stapels

Blog 12 comments

Stapels heb ik liggen. Hele jaargangen Elle Eten (vanaf 2002) en Delicious. Losse exemplaren van Tip Culinair, Donna Hay en Good Food. Wat moet ik er mee? Weggooien is geen optie. Althans, er zitten een heleboel recepten in die ik wil bewaren. Alleen vind je favoriete cheesecakerecept maar eens terug in een jaargang zonder index. Knippen, plakken en archiveren is teveel werk. Scannen of alles overtypen ook.

tijdschriften

Af en toe denk ik er aan om een randje van het magazine af te snijden, zodat je losse bladzijden krijgt. Deze kan ik dan makkelijker inbinden. Maar ja, dat is ook een hele klus. En ergens vind ik dat ook weer zonde van een mooi blad. Moeilijk, moeilijk.

Wat doen jullie met je tijdschriften en de recepten die wilt bewaren?

12 Comments

 1. Eigenlijk hetzelfde als jij.
  Ze zitten allemaal samen in een grote doos van Ikea… en als ik iets nodig heb zit ik er uren in te zoeken.
  De echte hele goede, die ik regelmatig maak heb ik wel overgeschreven in mijn receptenschriftje dat altijd in de keuken rondslingert.

 2. Scheur gewoon degene je wil bewaren meteen eruit, perforator, mappie…klaar. Zo doe ik dat altijd.

 3. Heb de oudste jaargangen allemaal doorgenomen en recepten die ik wilde bewaren, overgetypt of ingescand en bewaar ze op deze manier in een map.Gerubriceerd op voor-, hoofd- nagerecht, vis- vlees- enz… op den duur ook niet echt overzichtelijk maar ja, je moet wat

 4. Dit eindigt er volgens mij mee dat je de tijdschriften nog een paar jaar bewaart in een doos en ze dan uiteindlijk toch een keer weggooit 🙂

  Ik zou er af en toe eentje pakken en dan de recepten die je wilt bewaren inscannen en de rest toch maar weggooien.

 5. Dat lijkt dus een mooi klusje te worden voor de Kerstvakantie!

 6. Ik heb een aantal verschillend gekleurde memoblaadjes. Bijv. geel voor voorgerecht, blauw voor soep, etc. Die plak ik op de blz en dan schrijf ik er kort op wat er op de blz staat en ik nog graag wil maken. Werkt best aardig!

 7. Silvia, dank voor de tip. Misschien is dat voor mij nog wel de handigste oplossing op de korte termijn.

 8. Ik heb een ordner met ouderwetse tabbladen voor de verschillende soorten gerechten. Recepten die me aanspreken knip ik uit en die stop ik dan achter het juiste tabblad in de map.

 9. Hoi, ik kom bij toeval je website tegen…was op zoek naar een recept voor taartdeeg en kwam hier terecht. Gave site! Wat te doen met recepten die je wilt bewaren? Ik typ ze altijd even snel uit op mn computer en dan gooi ik ‘de krant’, het tijdschrift etc. weg. Wanneer je computer vol staat:) kun je ze op een heerlijk vrij middagje allemaal uitprinten en in een leuke map doen. Of iets met een foto+recept erbij boek in elkaar flanzen via de software van de Hema. Heb je meteen n echt boek met jou favorieten. Groetjes, Elkie

 10. DE OPLOSSING: een digitale receptendatabase. Bijv.: McGourmet de Luxe.

 11. Ik heb al een digitale receptendatabase: mijn website. Ondertussen heb ik de achterkantjes van de Delicious. bij de copyshop er af laten snijden. Zo krijg je allemaal losse blaadjes. Ik heb alleen de recepten bewaard die ik nog ooit wil maken. Deze heb ik in een klapper opgeborgen.

 12. Wat bij mij perfect werkt is in de database een hoofdstuk Nog te maken. Hierin zet je alleen de vindplaats van het recept. Als na het maken blijkt dat je het recept echt wilt bewaren, plaats je de tekst op de juiste plek.