Broodje geitenkaas met perzik, roze peper en rucola

Lunch Comments are Disabled

Ik heb een rare eigenschap. Als ik voor de eerste keer iets te eten bestel in een restaurant, broodjeszaak, delicatessewinkel dan kan ik heel slecht kiezen. Vooral als er veel keuze is, dan ga ik alle voors en tegens afwegen bij elk item op de kaart. Uiteindelijk volgt er dan een weloverwogen keuze. Als de keuze een succes was, dan treedt er een ander fenomeen in werking. Vanaf nu kan ik niks anders meer kiezen dan dat.

Broodje geitenkaas met perzik, roze peper en rucola

Als ik er zo over nadenk dat weet ik zo ongeveer van elke eetcafé/restaurant in Groningen wat ik zou bestellen. Nu gaat het meestal om twee tot drie gerechten. Bij Puur in de Folkingestraat eet ik altijd een tomatenciabatta met geitenkaas en perzik of een tomatenciabatta Italian Style (oude kaas met aubergine, geroosterde paprika en tomaat).
Bij Mr Mofongo kies ik voor de tosto verde of tosto rosso. Bij Da Vinci de pizza Carpaccia, de Noïto of de Zuizza. Bij Het Feithhuis de Caesar Sandwich en bij Subway de Steak ‘n Cheese. Zo kan ik nog een hele tijd doorgaan. Af en toe dan denk ik: “laat ik eens gek doen en iets anders kiezen”. Vaak draait dit dan uit op een teleurstelling en kies ik de volgende keer toch weer voor mijn favoriete gerecht, want dat was tenslotte een weloverwogen keuze.

Gelukkig heb ik hier geen last van als ik zelf kook. Mijn site is daarvan hopelijk het bewijs. Ben ik nou zo vreemd of is een mens toch meer een gewoontedier dan hij of zij wil toegeven? 

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | 4 personen |
• 4 harde broodjes (bijv. ciabatta, pistolet) • zachte geitenkaas (bijv. Bettine blanc) • 1 klein blikje perzikschijfjes • 1 el roze peper • 1 el olijfolie • rucola

Bereiding:

Laat het blikje perzikschijfjes uitlekken. Doe de schijfjes in een schaaltje en voeg de olijfolie en roze peper toe. Schep alles om.

Snijd de broodjes open. Besmeer met geitenkaas. Verdeel wat rucula over de broodjes. Leg wat schijfjes perzik erop. In het schaaltje blijft een dressing achter van wat perziksap, olijfolie en de roze peper. Verdeel deze dressing tot slot over de broodjes.

Comments are closed.