Koolsalade

< 15 minuten, Bijgerechten 1 comment

Ik heb me vrijdag aan mijn woord gehouden en ik heb eens wat anders gekozen dan de Caesar sandwich. Mijn keuze is gevallen op een stokbroodje met huisgemaakte paté en koolsalade. Een geslaagde keuze. ‘s Avonds heb ik in Nijmegen ouderwets gezellig bij De Bok gegeten. Wederom werd mijn entrecôte begeleid door koolsalade.  

koolsalade

Aangestoken door het koolsaladevirus heb ik zaterdag meteen een witte kool gekocht en ben ik zelf aan de slag gegaan. Ik heb de kool in stukken gesneden en in de keukenmachine met de plakjesschaaf in kleine stukjes geschaafd. Eén kool zorgt voor verbazingwekkend veel salade. Dus ik denk dat ik naast deze koolsalade (waar ik al twee porties van gemaakt heb) ook nog sambal goreng van kool ga maken deze week.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten |
• 200 g witte kool, fijngesneden • 60 g rozijnen • 2 el citroensap • 3 el olijfolie • 1 el mayonaise • 1 tl honing • 1 tl Dijonmosterd • 1,5 tl komijnzaadjes

Bereiding:

Doe de fijngesneden kool samen met (gewassen) rozijntjes in een schaal. Meng het citroensap, olijfolie, mayonaise, honing en mosterd tot een dressing. Verdeel de dressing en de komijnzaadjes over de salade en meng alles goed. Laat de salade 1-2 uur in de koelkast staan om op smaak te komen.

One Comment

  1. Hij was lekker! Bedankt voor het recept 🙂