Salade Niçoise

Hoofdgerechten, Salades, Vis 3 comments

Al eerder schreef ik over dilemma’s rond het eten van vis. Ondertussen is alle tonijn uit den boze, behalve de Albacore tonijn. Tenminste dat dacht ik. Bij nalezing op de website ‘Goede Vis’ zie ik dat dat alleen geldt voor de Albacore tonijn mét MSC-keurmerk. Ik dacht nog wel zo goed bezig te zijn met mijn pakje Albacore tonijnsteaks van Albert Heijn.

Salade Nicoise

Ondertussen het pakje gecontroleerd op MSC-keurmerk, nog niks gevonden. Dan maar een mailtje naar de AH-klantenservice. Ik ben benieuwd naar hun reactie. Het antwoord van AH volgt. De salade was heerlijk.

Een jaar geleden: Penne met worst, champignon en cherrytomaatjes


Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 2 personen |
• 200 g krieltjes • 175 g sperziebonen, gehalveerd • 2 tonijnsteaks (Albacore) • olijfolie • 75 g veldsla of jonge spinazie • 2 tomaten, in partjes • 60 g zwarte olijven zonder pit • 2 hardgekookte eieren, in partjes
voor de dressing: • 3 el olijfolie • 1 el rode wijn- of sherryazijn • 1 tl Dijon mosterd • 1 el gehakte peterselie • peper en zout

Bereiding:

Breng de krieltjes aan de kook. Voeg na vijf minuten de sperziebonen toe. Kook deze nog 8-10 minuten mee. Tot zowel de krieltjes als de boontjes gaar zijn. Giet af en spoel na met koud water.

Smeer de stukken tonijn in met wat olijfolie en breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Grill of bak de tonijn aan beide kanten 2 minuten. De tonijn mag een beetje bruin zijn, maar niet door en door gaar. Laat de tonijn vijf minuten rusten (ga ondertussen door met de salade) en snijd dan in dunne plakjes.

Meng alle ingrediënten voor de dressing in een slakom. Voeg de tomaten, veldsla/spinazie, olijven, krieltjes en boontjes toe en schep licht om. Verdeel de salade over de borden en leg de partjes ei en de plakjes tonijn op de salade. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

3 Comments

 1. De reactie van Albert Heijn:

  Geachte mevrouw Van Kessel,

  Hartelijk dank voor uw reactie. Vanuit de klantenservice kunnen wij u niet van dienst zijn. Er is een nformatielijn, van het voedingscentrum, waar u vragen kunt stellen over voedselovergevoeligheid (bv gluten) en voor algemene voedingsvragen, tel nr 070-3068888 op werkdagen van 9.00-17.00 uur of middels internet http://www.voedingscentrum.nl via een formulier. Er is geen emailadres beschikbaar.

  Met vriendelijke groet,
  Albert Heijn Klantenservice

  Zal ik me gaan gedragen als de Keuringsdienst van Waarde en hier achter aan gaan?

 2. Lekker recept. Echt zomers eten 🙂
  Bij de Jumbo in de Euroborg hadden ze geen verpakte tonijn. Alleen ‘verse’ op de visafdeling. Geen idee of dat verantwoord gevangen was doch…

 3. Als ik een en ander zo lees (o.a. http://www.ah.nl/albertheijn/article.jsp?trg=albertheijn/article.waarden.duurzaamheid.vissoort) kun je er van uit gaan dat als dat MSC logo er niet op staat het geen duurzaam gevangen tonijn is. Weliswaar zegt AH dat ze van alles doen om de situatie te verbeteren, maar duurzaam is het nog niet.