Penne met worst, champignon en cherrytomaatjes

Hoofdgerechten, Vlees 2 comments

Even een snelle post met een snel recept. Deze pasta is erg lekker en binnen 15-20 minuten klaar. De worstjes geven de saus een kruidige smaak. Je kunt basilicum gebruiken, maar peterselie of een beetje rozemarijn kan ook. Het ligt er maar net aan wat je in huis/tuin hebt. Ik heb ook nog twee lente-uitjes toegevoegd, omdat ik die nog had liggen. Het recept is makkelijk te verdubbelen.

penne_worst

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15-20 minuten | 2 personen |
• 150 g penne • 150 g kastanjechampignons • 2 braadworsten (of andere worstjes) • 1 bakje cherrytomaatjes • paar blaadjes basilicum • zout en peper

Bereiding:

Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de worst in stukjes en snijd de champignons in kwarten of helften. Halveer de cherrytomaatjes.

Verhit een koekenpan. Bak de champignons en stukjes worst ongeveer 5 minuten (tot ze aan alle kanten bruin zijn). – Als er veel vet uit de worst is gekomen, kun je een beetje vet afgieten. Giet niet alle vet af, want dit geeft een jus-achtige basis aan de saus. – Voeg dan de cherrytomaatjes toe. Bak deze een aantal minuten mee, totdat ze zacht zijn. Verscheur de basilicumblaadjes en roer ze door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer tot slot de penne door de saus. Serveer met een frisse salade of zoals ik met peultjes.

Geïnspireerd op een recept van BBC Good Food

 

2 Comments

  1. Prima recept dit. Erg handig als je een keer weinig tijd hebt om te koken.

  2. Pingback: Penne met worst, champignon en cherrytomaatjes & Domaine de la Clapière Etincelle : Utaste Wine & Food