Stoofschotel met worst, kool en bonen

13.03.11

Kool is echte wintergroente. Het is lang houdbaar, niet duur en bevat veel vitamine C. Meestal verdwijnt kool in de zuurkool of stamppot boerenkool. Of je maakt er cole slaw van. In dit gerecht wordt de kool gestoofd met Italiaanse worstje en witte bonen. Je kunt kiezen voor witte kool, maar ook voor savooie- of spitskool.

Van de kool die je overhoudt kun je natuurlijk koolsalade maken of sambal goreng kool. Ik moet toegeven de smaak van het gerecht is veel beter dan het eruitziet.

Een jaar geleden: Cupcake met framboos en roomtopping
Twee jaar geleden: Soto Ajam
Drie jaar geleden: Tonijnmayonaise

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 personen |
• 2 Italiaanse saucijzen • 1 ui, gesnipperd • 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 1/4 witte of savooiekool • 100 ml witte wijn • 1/2 groente- of kippenbouillonblokje • 1 blik cannellini of witte bonen • peterselie, gehakt
• geraspte pecorino of Parmezaanse kaas • evt brood

Bereiding:

Neem een kwart witte of savooiekool en snijd deze in hele dunne plakjes. Snijd de worstjes in stukjes. Verwarm een ruime koekenpan en bak de stukjes worst een paar minuten. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak even mee.

Schenk de witte wijn en 100 ml water in de pan en voeg de kool en het halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat de worst en kool 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Spoel de bonen af en voeg toe aan de stoofschotel. Warm de bonen een paar minuten mee en proef of de kool gaar genoeg is.

Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Besprenkel voor serveren met peterselie en geraspte kaas. Lekker met wat brood dat je in het vocht doopt.


Reacties

  1. Ik vind het er op de foto ook goed uitzien hoor (en ik heb het nog niet geproeft).

  2. Gelukkig! Niet al het eten fotografeert even eenvoudig.

Laat een reactie achter