Tonijnmayonaise

Sausjes, spreads en dips 4 comments

Nadat ik het stof van de verbouwing uit mijn haren heb geklopt en de verf van mijn handen heb gepoetst, kan er eindelijk weer gekookt worden! Het begin is gemaakt met een tonijnmayonaise. De mayo is een onderdeel van de vitello tonnato zoals ik deze ken uit mijn horecacarriere. Aangezien ik niet van het vlees ben, gebruikte ik de mayo om mijn nachtelijke honger mee te stillen na een avond werken; gewoon als spread op brood. Omdat ik nu enerzijds gelukkig, anderzijds helaas, niet meer in de horeca werk, heb ik de mayo zelf maar gemaakt en tijdens de lunch gebruikt voor tonijnsandwiches.

tonijnmayonaise

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 min | 2 personen |
• stukje tonijn van ca 100 gr • 2 tl kappertjes • 3 el lekkere mayo • scheutje citroensap • peper en zout 

Bereiding:

Gaar de tonijn in de oven op 200 graden, dit duurt ongeveer 10-15 min.

Meng met behulp van de staafmixer de tonijn, citroensap, kappertjes en mayo tot een puree.

Passeer de puree met een spatel door een zeef tot er alleen nog wat kleine restjes en velletjes van de kappertjes overblijven. Zo krijg je een mooie gladde mayo, anders blijft het meer tonijnsalade.

Op smaak brengen met zout en peper.

4 Comments

  1. Lekker hoor! Doe je verder nog wat speciaals op die sandwiches?

  2. Beetje sla en tonijnsalade, die bestaat uit: tonijn uit blik, kappertjes, roze gemberslices, lente-ui, beetje ketchup en zout en peper.

  3. Heerlijke sandwiches, krijg gelijk weer trek!

  4. Erg lekker!