Gestoomde mosselen met cider en spek

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vis, Vlees 3 comments

Dit recept stond nog in de wachtrij om geplaatst te worden. Dus bij dezen. In dit recept gaat droge Engelse cider. Deze cider is Groningen te verkrijgen bij Hein Post.

Als hoofdgerecht is dit recept ruim genoeg voor twee. Voor vier personen zou ik er nog wat bijgerechten bij maken of een goed desssert.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2-4 personen |
• 2 kg mosselen • 150 g biologisch spek, aan een stuk • 100 ml droge cider
• 3-4 takjes tijm • 6 tenen knoflook, ongepeld en gekneusd • zwarte peper • eventueel peterselie

Bereiding:

Spoel de mosselen af met koud water. Zoek de mosselen uit. Gooi kapotte mosselen weg en geef de mosselen die openstaan een tikje op het aanrechtblad. Gooi ze weg als ze dan niet dichtgaan. Verwijder eventueel zeepokken en baarden. Doe de mosselen in een vergiet.

Snijd het spek in 4-6 dikke plakken. Bak deze plakken een aantal minuten in 1 el olijfolie. Voeg de tenen knoflook en de tijm toe. Bak kort even mee. Giet vervolgens de cider in de pan en draai het vuur hoog. Voeg de mosselen toe en leg de deksel op de pan.

Laat 5-10 minuten stomen tot alle mosselen openstaan. Schud de pan tussendoor een paar keer. Bestrooi met wat zwarte peper en eventueel peterselie. Lekker met knapperig brood dat je in de ‘saus’ kunt dopen.

Gebaseerd op een recept uit Gordon Ramsay’s Pub Food

3 Comments

  1. Wat een leuk recept …. weer eens wat anders dan mosselen met wijn. Als we volgende keer mosselen eten ga ik dit eens proberen.

  2. Is het heel erg om te zeggen dat ik nog steeds niet weet of ik mosselen nou wel of niet lekker moet vinden? Ik heb laatst voor het eerst een mosselschotel gegeten die ik echt lekker vond dus er is nog hoop… Dit ziet er zeker lekker uit!

  3. Nee dat is helemaal niet erg. Smaken verschillen. Mosselen blijven soms toch een beetje apart. Ik ben vooral altijd bang dat er een slechte tussen zit. Je moet er niet teveel bij nadenken is mijn ervaring.