Bruschetta met artisjok en Parmezaanse kaas

< 15 minuten, Hapjes, Vegetarisch 1 comment

Ik werd tot het maken van deze bruschetta geïnspireerd door restaurant De Italiaan te Amsterdam. Bij De Italiaan hebben ze een houtoven waarin ze heerlijk knapperige pizza’s bakken. Probeer eens pizza De Italiaan met verse truffel (bij voorkeur wel een helft uitwisselen met iemand anders, want deze pizza is behoorlijk machtig). Als voorgerecht hebben ze verschillende bruschetta’s waaronder een bruschetta met Sardijnse artisjokkencrème en Gran Padano.

Hoe je precies Sardijnse artisjokkencrème maakt weet ik niet, maar dat maakt ook niet uit. Mijn variant smaakt ook heerlijk! En mocht iemand toch het recept kunnen achterhalen, ik houd me aanbevolen.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 6 – 8 stuks |
• 150 g artisjok op olie (bijv. potje 190 g), uitgelekt • klein teentje knoflook
• klein bosje peterselie • 2-3 el olijfolie • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
• versgemalen peper • 8 plakjes ciabatta of ander brood

Bereiding:

Doe de stukjes artisjok in het hakbakje van de staafmixer. Houd eventueel 2 à 3 stukjes achter. Voeg de knoflook, peterselie en Parmezaanse kaas toe. Hak het mengsel fijn. Voeg wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper. Snijd de achtergehouden artisjok in blokjes en meng door het mengsel.

Rooster de plakjes brood onder de grill. Smeer het artisjokmengsel op de broodjes. Schaaf eventueel nog wat stukjes Parmezaanse kaas met de dunschiller en leg op de bruschetta.