Brood met leftovers

30 - 60 minuten, Hartige taart 3 comments

Altijd fijn zo’n weekend waarin de supermarkten twee dagen dicht zijn. Vooral als je geen boodschappen hebt gedaan, omdat oudejaarsdag al mutjevol met activiteiten zat (oliebollen bakken, naar een verjaardag in Amerongen, Oud & Nieuw bij vrienden in Groningen). Gelukkig weet ik altijd wel iets in elkaar te draaien van de leftovers in mijn koelkast. In dit geval open potjes zwarte olijven, jalapeñopepers en zongedroogde tomaat, een restje cheddar en een half pakje pizzadeeg.

Mocht jij andere leftovers in je koelkast hebben, gebruik deze dan voor zo’n brood. Groene olijven, blokjes ham of andere kaas; het is allemaal lekker. Serveer het brood lauwwarm, bijvoorbeeld bij een kom soep.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 2-4 personen |
• 1/2 pakje pizzadeeg (La tua farina, o.a. AH, 250 g) • +/- 10 olijven, in ringetjes • +/- 8 zongedroogde tomaten, in stukjes • 1 el jalapeñopepers, in stukjes • 75 g cheddar of ander kaas. geraspt • 1 el gemengde kruiden (bijv. dipper of Italiaanse keukenkruiden)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed de pizzabloem, 125 ml, 1 el olijfolie en de gemengde kruiden tot een soepel deeg (of laat de broodbakmachine dit doen).

Meng de olijven, zongedroogde tomaat en jalapeño. Kneed de helft hiervan door het deeg. Maak een bol van het deeg en druk deze bol uit tot een cirkel van 2 cm dikte.

Verdeel het overgebleven olijvenmengsel over het brood en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Bak het brood in 20-25 minuten goudbruin. Serveer het brood lauwwarm.

3 Comments

  1. Hmmm, lekker pittig lijkt mij, met die pepertjes. Daar hou ik wel van.

  2. Ik kwam zomaar op uw site.En er is genoeg lekkers hier te vinden.Ik ga dan ook geregeld eens kijken voor een lekker recept.Ik was nu tomatenchutney aan het maken van overgebleven tomaten uit de tuin van mijn zoon . Vriendelijke groeten Henny

  3. Leftovers gebruik ik ook vaak in een ommelet. Dit idee van jou is een leuke afwisseling Maaike.