Gebakken nectarine met mascarpone

< 15 minuten, Toetjes 3 comments

Eigenlijk had ik dit recept gister al willen plaatsen, maar ik moest eerst mijn vanille-extract-recept en tips voor het-zelf-maken van vanillesuiker met jullie delen. Vanille-extract en vanillesuiker uit de winkel zijn meestal geconcentreerder van smaak. Mijn maatvoering in dit recept gaat echter uit van home made stuff. Dus ben* vooral niet te scheutig met je flesje vanille-extract. Je kunt altijd meer toevoegen, achteraf minderen is lastiger.

Ik heb trouwens ook heugelijk nieuws. Het lijkt er op dat ik weer terug ben in het land van Google Search! Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar bij het zoekwoord ‘morellenjam’ sta ik weer op de tweede plaats in plaats van ergens achteraan op pagina zes. Ook was mijn bezoekersaantal gister zelfs 260. Dus het lijkt (even afkloppen!) weer in orde. Welke van mijn handelingen nu de doorslag heeft gegeven, daar zullen we wel nooit achterkomen. Maar voor nu ben ik weer vindbaar.

Een jaar geleden: Marokkaanse gehaktspiezen
Drie jaar geleden: Enchilada’s met avocado


*Ik wilde eigenlijk ‘Dus wees vooral niet …’ typen, maar van Coen (of Sander, 3fm) begrijp ik dat ‘wezen’ kinderen zonder ouders zijn. Een ander gebruik blijkt niet aanvaardbaar.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | recept voor 2 personen |
• 3 nectarines of perziken, niet te rijp • 1 klontje boter • 1-2 el vanille-extract • 2-3 volle el mascarpone • vanillesuiker naar smaak

Bereiding:

Snijd het vruchtvlees van de nectarines van de pit. Maak er hapklare stukjes van. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur. Smelt de boter. Bak de stukken nectarine een paar minuten en voeg het vanille-extract toe.

Meng de mascarpone met een klein beetje vanillesuiker naar smaak. Serveer de warme nectarine met een klodder mascarpone.

3 Comments

  1. Dat ziet er heerlijk uit, jammer genoeg is onze fruithandel al dicht om 17 uur, anders haalde ik ook nog wat nectarines.

  2. Heerlijk recept. Hongerige man (ondergetekende) heeft er erg van genoten!

    O ja, laat je niet van de (gebiedende) wijs brengen door die malle Coen en Sander van 3fm. Het gebruik van ‘ben’ kan namelijk ook niet. Naast het feit dat ‘ben’ als telefoonmaatschappij bekend staat, is het gebruik van ‘ben’ als gebiedende wijs van zijn geen standaardtaal volgens de Nederlandse Taalunie. Zie http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/100/.

  3. Pingback: Gebakken nectarine met mascarpone en Casa Silva Late Harvest : Utaste Wine & Food