Wijnkenner

Blog Comments are Disabled

Een kennis attendeerde mij een aantal weken geleden op de iPhone-app ‘Connaisseur’. Connaisseur is een wijn-braintrainer (althans zo noemen ze het op de site). En eigenlijk is dat wel een goede omschrijving. Je kunt met deze App op een speelse manier je wijnkennis testen en uitbreiden.

Connaisseur bevat 490 meerkeuzevragen over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. De vragen zijn in samenwerking met Harold Hamersma bedacht. Je kunt drie verschillende speltypen kiezen: normaal, snelheid en marathon. In ‘normaal’ kun je je wijnkennis testen en als je denkt dat je voldoende weet, dan doe je mee aan de marathon. In de marathonmodus moet je zoveel mogelijk vragen achter elkaar goed beantwoorden. Deze score wordt doorgestuurd naar de website van Connaisseur en elke maand wint de speler met de hoogste score een kistje wijn.

Na een aantal rondes spelen blijk ik toch al meer van wijn te weten dan ik zelf dacht. Ik heb schijnbaar toch veel opgestoken van de Utaste Wijnsuggesties en de weetjes op hun website. In de marathon ben ik nog niet zo ver gekomen. Dat wordt toch nog even oefenen. Al met al een leuk spel om je wijnkennis te testen en bij te spijkeren. De vragen variëren in moeilijkheidsgraad  en de App werkt heel intuïtief. Ik vind het alleen soms jammer dat er wat achtergrondinformatie ontbreekt. Bijvoorbeeld ‘Waar komt Dão vandaan?’. Het goede antwoord is Portugal, maar wat is Dão? Gelukkig helpt Google me daar weer verder.

Comments are closed.