Pizza met gerookte zalm, ricotta en pesto

30 - 60 minuten, Hartige taart 1 comment

Vanochtend bedacht ik ineens dat ik nog een bijdrage moet leveren aan het Foodblog Event van deze maand. Een recept met zalm is de opdracht. Dus ik dacht: “wat zal ik deze week eens met zalm maken?”. Wat ik helemaal over het hoofd heb gezien, is dat ik gister al iets met zalm gemaakt heb. Gerookte zalm is natuurlijk ook zalm! Ik zat nog met zo’n sappige zalmmoot of filet in mijn hoofd. Deze pizza is geïnspireerd op de pizza Zuizza van Da Vinci.

Gister was ik nog aan het twijfelen of ik wel of niet tomatensaus als basis zou nemen. Mijn idee was dat de Zuizza ook zonder tomatensaus wordt bereid, maar ik zie net op de menukaart dat ik me vergist heb. Geen probleem, de pizza was ook zonder de tomatensaus overheerlijk.

Een jaar geleden: Turkse linzensoep met pide
Twee jaar geleden: Mosterd-knoflook-lak
Drie jaar geleden: Pruimen vla(ai)


Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 pizza’s |
• 1/2 pakje pizzadeeg (La tua farina, o.a. AH) • 2 el olijfolie • 150 g gerookte zalm • 200 g ricotta • 4 el verse pesto • 2 el kappertjes • eventueel handje rucola

Bereiding:

Verwarm de oven met pizzasteen voor op 230°C. Maak het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Verdeel het deeg in twee bollen en rol het deeg dun uit tot twee pizzabodems. Bestrijk de randen van het deeg met een beetje olijfolie.

Leg de gerookte zalm op de bodems en verkruimel de ricotta er over. Verdeel de pesto en de kappertjes over de beide pizza’s. Bak de pizza’s 10-15 minuten tot ze goudbruin zijn. Beleg eventueel met wat rucola.

One Comment

  1. Dat ziet er erg lekker uit!