Sobanoedelsoep met vijfkruidenentrecôte

15 - 30 minuten, Soep 1 comment

Sobanoedels zijn gemaakt van boekweitmeel. Boekweitmeel bevat veel magnesium, kalium en fosfor. Het is voedzaam en licht verteerbaar. Sobanoedels worden zowel koud gegeten (zoals in deze salade) als ook warm in hete bouillon. In Japan schijnt het gebruikelijk te zijn om alle dunne noedels ‘soba’ te noemen als tegenhanger van de dikke ‘udon’ noedels.


Met noedelsoep kun je eigenlijk alle kanten op. Gebruik bijvoorbeeld kip, tofu, ei of garnalen en kies groenten die je lekker vindt. Zorg wel voor een kruidige bouillon en maak de soep af met bosui, rode peper, koriander en sojasaus. De hoeveelheden zijn voor twee personen, maar makkelijk te verdubbelen. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen een halve entrecôte te geven. Dat is in principe ook voldoende.

Een jaar geleden: Mozzarella met aardbeien
Twee jaar geleden: Salade van spinazie met salt & pepper garnalen
Drie jaar geleden: Panpizza met kaas, appel en kerrie


Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2 of 4 personen |
• snufje gedroogde chilivlokken • 1/4 tl vijfkruidenpoeder • 1/2 tl suiker • 2 entrecôtes • 135 g sobanoedels • 1 l kippenbouillon • stukje verse gember (3 cm), in luciferreepjes • beetje olie • 1/2 verse rode peper, zaden verwijderd in dunne plakjes • 25 g taugé • 1 stronkje boksoi • 4 bosuitjes, in dunne plakjes • verse koriander • sojasaus

Bereiding:

Meng de chilivlokken, vijfkruidenpoeder en suiker met wat peper en zout. Smeer de entrecôtes in met het specerijenmengsel. Laat minimaal 10 minuten staan. Zo kunnen de smaken intrekken en kan het vlees op temperatuur komen.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken. Breng de bouillon met de gember zachtjes aan de kook. Snijd de boksoi grof. Voeg eventueel de harde uiteinden toe aan de hete bouillon en kook deze 2-3 minuten mee.

Verhit een grillpan. Bestrijk de pan licht met olie en grill de entrecôtes in 3 minuten aan elke kant rosé. Laat het vlees even rusten.

Verdeel de noedels over de kommen. Voeg wat rode peper, taugé, boksoi en de helft van de bosui toe. Schep de hete bouillon over de kommen. Snijd entrecôte in plakken en leg ze op de soep. Bestrooi met wat koriander en de rest van bosui. Serveer met sojasaus naar smaak.

Geïnspireerd op een recept van Delicious.

One Comment

  1. Lekker recept. Sobanoodles zijn ook koud lekker, zeker bij dit weer. Zie voor een voorbeeldje:
    http://www.voorgekookt.nl/?p=480