Pitachips

15 - 30 minuten, Hapjes, Vegetarisch 5 comments

Wat doe je als je op zondagmiddag zin hebt in tortillachips met guacamole? En je hebt wel een avocado in huis, maar geen tortillachips? Je kunt natuurlijk naar het dichtstbijzijnde tankstation rijden of op zoek gaan naar een AH-To-Go. Je kunt ook je voorraadkast in duiken en kijken of je iets anders kan bedenken waar je guacamole mee kunt dippen.

Een half pak pitabroodjes bood uitkomst. In twintig minuten had ik ze getransformeerd tot knapperige ‘chips’. Een goede combinatie met de zelfgemaakte guacamole, een film en een regenbui. Je kunt de olie op smaak brengen met allerlei kruiden en specerijen. Ik heb het eenvoudig gehouden omdat de guacamole al veel smaak heeft. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan knoflook, tijm of paprikapoeder. Een complete voorraadkastoplossing: pitachips met hummus.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten |
• 4 pitabroodjes • 4 – 5 el olijfolie • snuf zeezout • snuf chilipeper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer een pitabroodje en snijd hem horizontaal open. Als het goed is heb je nu vier helften. Snijd elke helft in 3 puntjes. Herhaal dit voor de overige broodjes.

Meng de olijfolie met wat zout en chilipeper. Bekleed een bakblik met bakpapier. Bestrijk het bakpapier dun met olijfolie. Bestrijk de gladde kant van de pitapuntjes met de olijfolie en leg ze met de gladde kant naar boven op het bakblik. Bak de pitachips in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.

5 Comments

  1. Als je vier broodjes halveert, krijg je dan geen 8 helften? 🙂

  2. Smartass, ik bedoelde eigenlijk één broodje in 4 stukken. Dus uiteindelijk heb je dan 16 stukken. Ik halveer de pita’s eerst en snijd ze dan pas open. Als je ze niet eerst verwarmd dan is het moeilijk om ze open te snijden (de helften komen pas goed los bij verwarmen). Door ze eerst te halveren, kun je beter kijken waar je moet snijden. Misschien moet ik een filmpje maken, want dit is best moeilijk uitleggen 🙂

  3. … halveer een pitabroodje verticaal & de 2 helften vervolgens horizontaal…?

  4. Komt in de richting, maar dan kun je weer twisten over wat horizontaal en verticaal is bij een broodje 😉

    Ik zie wel wat in dat filmpje geloof ik 🙂