Kokossorbet

< 15 minuten, Toetjes 2 comments

De spanning begint hoog op te lopen tijdens deze laatste poulewedstrijd. Misschien kan het Australisch team voor wat verkoeling zorgen. Deze kokossorbet past goed in de Mod Oz, de moderne Australische keuken. De Mod Oz bevat een mix van smaken uit de hele wereld. Aziatische ingrediënten als koriander, citroengras en kardemom worden gecombineerd met de Europese keuken. Deze fusion-tactiek werkt hopelijk ook om de tegenstanders in te pakken.

Bij Australian Homemade verkopen ze regelmatig kokossorbet. Erg lekker. Het ijs heeft wel een echte kokossmaak maar is niet zo zwaar als ijs op roombasis. Ik wilde het al een tijdje zelf maken en deze hittegolf is een uitgelezen moment. Voor het ijs heb ik kokosmelk uit blik gebruikt. Deze heb ik wel met de staafmixer glad moeten moeten maken. De kokosmelk stolt vaak in het blik. Eventueel kun je het ook bij de nog warme siroop voegen en het kokosvet weer laten oplossen. Of gebruik kokosmelk uit pakjes. Volgens mij stolt deze niet. Verder smaakte het ijs net zo lekker als bij Australian Homemade, alleen de horentjes ontbreken nog.

Een jaar geleden: Zalmforel met venkel
Twee jaar geleden: Aardbeienijs met balsamico
Drie jaar geleden: Courgettebeignets


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten + bevriezen |
• 200 ml water • 175 g suiker • 400 ml kokosmelk • 2 el limoensap • extra 1-2 el kokosrasp

Bereiding:

Doe 100 ml water samen met de suiker in een steelpan. Breng het water al roerend aan de kook. Laat de suiker oplossen en kook de siroop nog 1 minuut door.

Laat de siroop afkoelen. Voeg dan nog 100 ml water toe (je kunt ook ijsblokjes gebruiken, dan koelt de siroop sneller af). Giet de kokosmelk en de limoensap erbij en roer door. Eventueel kun je nog wat geraspte kokos toevoegen.

Giet het mengsel in de ijsmachine en draai tot het ijs nagenoeg bevroren is. Schep het ijs in een diepvriesbakje en laat nog wat steviger worden in de vriezer.

2 Comments

  1. voorheen liefhebber van citroensorbetijs, maar heb nu een 2 favorieten.

    Ik heb gelijk een 1,5 literfles met siroop gemaakt voor in de koelkast. Dan schiet het lekker op als ik trek heb.

  2. Goed idee, die siroop in de koelkast. Het liefst zou ik een zelfvriezende ijsmachine hebben, dan hoef je er niet steeds aan te denken om die bak terug in de vriezer te zetten. Alleen het prijskaartje valt me tegen.