Salade met warme geitenkaas en druiven

15 - 30 minuten, Salades Comments are Disabled

Aangezien het nog steeds warm is, vandaag alweer een salade. Dit is een typische Franse salade met warme geitenkaas op toast, uitgebakken spekjes en (frisée)sla. Ik heb hem nog wat extra aangekleed met druiven en walnoten. Nou ja, dat was de bedoeling. Bij thuiskomst bleken de walnoten echter op, dus in plaats daarvan heb ik pijnboompitten genomen. Ook prima.

Een jaar geleden: Gegrilde aardappel
Drie jaar geleden: Salade van Le Puy linzen, geitenkaas en munt


Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• zakje gemengde sla • 2 crottin de Chavignol • 4 plakjes stokbrood • 6-8 plakjes ontbijtspek, in stukjes • 2 handen druiven, gehalveerd • walnoten of pijnboompitten • olijfolie • balsamicoazijn • versgemalen peper

Bereiding:

Verwarm de grill. Halveer de geitenkaasjes en leg elke helft op een plakje brood. Bak de stukjes ontbijtspek knapperig. Verdeel de sla, druiven en pijnboompitten/walnoten over twee borden. Zet het stokbrood met de geitenkaas onder de grill.

Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoazijn. Maal wat versgemalen peper over de sla. Haal de geitenkaas uit de oven als hij goudbruin is. Leg de geitenkaas op de salade.

Comments are closed.