Gemarineerde geitenkaas van de barbecue

15 - 30 minuten, Hapjes, Vegetarisch 2 comments

Afgelopen zaterdag heb ik mij even flink uitgesloofd voor een barbecue. Onder het genot van een glaasje prosecco met Machteld op de vrijmibo ontstond het idee. Even een rondje bellen en je hebt zo zes mensen overgehaald om te komen barbecue op een mooie zaterdagavond. Ik heb de Barbecue Bible van Ainsley Harriot erbij gepakt en een aantal gerechten uitgezocht. Deze zal ik komende dagen publiceren.

Dit recept met gemarineerde geitenkaas wilde ik al een tijdje maken. In het oorspronkelijke recept verpak je de geitenkaas in wijnbladeren en die kon ik nooit ergens vinden. Dus zaterdag maar besloten om ze in aluminiumfolie te verpakken. En dat ging eigenlijk hardstikke goed. De wijnbladeren schijnen nog een beetje een citroenachtige smaak af te geven. De marinade is echter zo op smaak, dat ik de wijnbladeren niet gemist heb. Serveer dit als een hapje vooraf (8p) of als een groter gerecht (4p). Gebruik kleine geitenkaasje met een korst en snijd deze horizontaal door het midden. Een rolletje Chavroux Tendre Bûche is ook een goede keuze.

Een jaar geleden: Chorizo & tomatensalade
Twee jaar geleden: Aardbeien-rabarbertaart
Drie jaar geleden: Zalm met groene asperges en citroenmayonaise


Ingrediënten:
| bereidingstijd 15 minuten | 4 of 8 personen |
• geitenkaas met korst (bijv. Chavroux Tendre Bûche, AH of Crottin de Chavignol) • 4 el olijfolie • 1 rode peper, zaden verwijderd en fijngehakt • 2 tl verse oregano, gehakt • 12 basilicumblaadjes, in reepjes • 1 teentje knoflook, fijngehakt • grof gemalen zwarte peper • zeezout • eventueel 8 verse laurierblaadjes • aluminiumfolie

Bereiding:

Snijd de geitenkaas in plakken. Meng voor de marinade de olijfolie, rode peper, oregano, basilicum, knoflook, zwarte peper en snufje zeezout.

Leg een stukje aluminiumfolie op een bord. Leg een laurierblaadje (als je die gebruikt) in het midden. Schep er een klein beetje marinade op. Leg er een plakje geitenkaas op. Bedek met nog een beetje marinade en vouw de folie dicht. Herhaal dit voor de resterende plakken geitenkaas. Zet de pakketjes een uur opzij.

Leg de pakketjes op een matige hete barbecue. Bak de pakketjes 2,5 minuut aan elke zijde. Haal ze van de barbecue en serveer ze op een plakje (geroosterd) stokbrood.

Gebaseerd op een recept uit Ainsley Harriots Grote BBQ Boek

2 Comments

  1. Dat ziet er lekkerrrrr uit!

  2. Heb het laatst gemaakt en als je dan toch de bbq aan hebt staan, snij een ciabatta in stukjs (zoals een stokbrood) en rooster deze een minuutje op de bbq. Leg het geitenkaasje erop en serveer als een voorgerecht of tussengerecht. Heerlijk!