Quinoasalade met avocado en fêta

15 - 30 minuten, Salades 2 comments
Hoe meer ik schrijf voor mijn werk, hoe minder woorden ik op papier krijg als omlijsting van een recept. Zou je per dag een woordenmaximum hebben? Dan moet ik misschien toch wat minder woorden gebruiken in mailtjes en op Twitter. En deze woorden dan sparen voor mijn posts.

Deze salade past uitstekend bij dit lenteweer. Ook lekker met een stukje vlees van de barbecue, maar daar wacht ik toch nog even mee. Misschien is het een goede aanvulling voor het verjaardagsbuffet?

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 3-4 personen |
• 200 g quinoa • 1 avocado • 1 kleine rode ui • 150 g fêta • sap van 1/2 citroen • 3 el olijfolie • een bosje platte peterselie, gehakt • peper en zout • 2 volle el zonnebloempitten

Bereiding:

Kook de quinoa in 15 minuten gaar. Snijd ondertussen de avocado in blokjes. Halveer de ui en snijd in dunne ringen. Doe de ui en avocado in een kom en besprenkel met het citroensap. Snijd de fêta in blokjes en voeg samen met de peterselie toe aan de avocado.

Doe de quinoa in een zeef en spoel af met koud water. Voeg de quinoa toe aan de ingrediënten in de kom. Schep alles door elkaar en breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. Roer tot slot de zonnebloempitten door de salade.

2 Comments

  1. Dat van die woorden heb ik dus met praten/luisteren….Hoe meer mensen ik spreek hoe minder ik in de avond nog wil praten of luisteren. xL

  2. Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van maart! De samenvatting van deze maand is te lezen op: http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010.html