Koken met alcohol

Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Voor het foodblogevent van maart is de opdracht ‘koken met alcohol’. De dames van Excellent-Eten.nl zijn geïnteresseerd in onze recepten met alcohol. Mijn eerste associatie met ‘koken met alcohol’ was een andere. Het drinken van een glaasje tíjdens het koken. Nu doe ik dat eigenlijk zelden. Behalve als ik eters op bezoek heb, die tijdens het koken bij mij in de keuken komen staan. Hangend tegen het aanrecht, al kletsend, een glaasje wijn drinken, terwijl ik ondertussen een beetje in de pannen roer. Ontzettend gezellig en daarom wilde ik eigenlijk een open keuken, maar ja dat moet dan maar in mijn volgende huis.

pasta_zeevruchten

Eigenlijk zit ik al de hele maand aan te hikken tegen het schrijven van een bijdrage voor het foodblog-event. Niet omdat ik het thema niks vind, maar omdat het recept waar ik meteen aan moest denken bij dit thema, al op mijn site te vinden is: Pepersaus. In deze pepersaus gaat een goede hoeveelheid witte port en het is één van mijn favoriete recepten met alcohol. Een andere gegadigde was de druivenvlaai met rode port. Toch wilde ik een nieuwe bijdrage leveren. Bijvoorbeeld sorbetijs van witte port, maar ik kwam er helaas niet aan toe om daadwerkelijk sorbetijs te maken. Het was een maand van de snelle pasta’s. Dus dit was het enige gerecht waar deze maand een scheutje alcohol in te vinden was.

Een simpele pasta met garnalen, mosselen, cognac en room. De tagliatelle heb ik vers gemaakt. Dit geeft het gerecht iets extra’s.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten | 2 personen |
• 175 g (verse) tagliatelle • 1 el olijfolie • 1 teentje knoflook, fijngesneden • 150 g garnalen (diepvries) • 150 g mosselen (diepvries) • scheut cognac • 150 ml room • peper en zout • eventueel peterselie, fijngehakt

Bereiding:

Kook de pasta gaar. Doe een scheutje olie in een koekenpan. Voeg de mosselen, garnalen en knoflook toe en bak alles op (midden)hoog vuur.

Voeg na een aantal minuten een scheut cognac toe en laat de alcohol verdampen. – Je kunt de alcohol ook flamberen. Denk er dan wel aan dat je de afzuigkap uit zet. – Giet de room erbij en breng op smaak met flink peper en zout.

Meng de pasta met de saus. Bestrooi de pasta voor serveren met een beetje fijngehakte peterselie

One Comment

  1. Maaike, bedankt voor je inzending voor het foodblog-event van maart! Je gerecht ziet er heerlijk uit, het is ook echt iets wat ik ook zelf zou maken. Nu even je Pepersaus en druivenvlaai recepten bekijken!

    Groet,
    Femke en Ivonne