Romige courgette-lasagne

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch 1 comment

Het formeren van deze lasagne verloopt een stuk eenvoudiger dan de huidige kabinetsformatie. Bij een grote meerderheid aan courgette, heeft de courgette ook het eerste recht om de naam aan deze lasagne te geven. De courgette heeft gekozen voor een samenwerking met Quorn gehakt en ricotta, aangevuld met tomaten en de smaakmakers ui en knoflook. Dit heeft geresulteerd in een breed gedragen meerderheidskabinet.*

Je kunt voor dit gerecht ook gedroogde lasagnebladen gebruiken. Kook ze dan even voor. In plaats van Quorn gehakt, kun je ook alleen courgette gebruiken. Ga dan uit van 700 g in het totaal.

Een jaar geleden: Strawberry Sundae
Twee jaar geleden: Hangop met frambozen
Drie jaar geleden: Tagliata di entrecôte

*Excuses voor deze flauwe post. Bij gebrek aan inspiratie werd ik beïnvloed door het NOS 8-uur journaal.


Ingrediënten:
| bereidingstijd 40 minuten | recept voor 4 personen |
• verse lasagnebladen (150 g) • 1 ui, gesnipperd • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 350 g courgette, grof geraspt • 200 g Quorn gehakt • 250 g ricotta • 50 g belegen kaas, geraspt • peper en zout
voor de tomatensaus: • 1 blikje tomatenblokjes • peper en zout • snufje suiker • 1 tl Italiaanse kruiden of oregano of • kant-en-klare tomatensaus (pot, +/- 400 g)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Fruit de ui een paar minuten in 1 el olie. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak een aantal minuten tot de courgette feller groen is geworden.

Roer 2/3 van zowel de ricotta als de kaas door de courgette. Breng goed op smaak met zout en peper.

Verwarm de tomatenblokjes. Voeg het Quorn gehakt toe. Breng de saus op smaak met peper, zout, een snufje suiker en de kruiden.

Doe een laagje courgette in een ovenschaal, dek af met lasagnevellen. Schep er vervolgens een laagje tomatensaus op. Dek af met lasagnebladen. Ga verder met een laagje courgette, lasagnebladen en tomatensaus.

Verdeel de overgebleven ricotta en kaas over de lasagne. Zet de lasagne 15-20 minuten in de oven.

Geïnspireerd op een recept van BBC GoodFood

One Comment

  1. Lijkt me erg lekker deze lasagne!
    Wat vervelend dat jou site nu ook last heeft van de onvindbaarheid in Google.. We zijn er helaas nog niet achter wat het zou kunnen zijn. Ik heb de site later herwaarderen door Google maar dat heeft ook niets opgeleverd.. Ik vrees dat er iets is veranderd in het zoeklogaritme ofzo waar we zelf niets aan kunnen doen.