Hangop met frambozen

Toetjes 1 comment

Hangop is misschien wel één van de makkelijkste toetjes. Je moet alleen wel geduld hebben en al een dag van tevoren bedenken dat je dit wilt eten. Nu ben ik meestal niet zo goed in het van tevoren bedenken wat ik wil eten. Soms weet ik het ‘s ochtends al, maar vaak bedenk ik pas om een uur of vier (tijdens mijn vier-uur-dip als mijn maag begint te rommelen) wat ik ‘s avonds wil eten. Ik heb dan ook de luxe dat ik binnen een straal van 1,5 km vanaf mijn werk bij twee supermarkten, een viswinkel en twee delicatessenwinkels terecht kan. Als ik iets mis aan keukengerei, dan kan ik ook nog binnen twee minuten lopen terecht bij Kamphuis Keukengereedschap. In de binnenstad wonen en werken is helemaal niet vervelend!

Hangop stond al maanden op mijn lijstje, maar een dag eerder beginnen met een toetje is toch best lastig voor mij. Ook had ik geen kaasdoek, want waar haal je dat? Vorige week was het dan eindelijk zo ver. Boerenyoghurt gekocht en bij Kamphuis kaasdoek gehaald. Yoghurt met vergiet, kaasdoek en kom in de koelkast gezet en wachten maar. Het resultaat: zelfgemaakte heerlijk romige yoghurt. Om de romigheid een beetje te compenseren, heb ik er warme frambozen bij gedaan. Een restje hangop heb ik voor tzatziki gebruikt in plaats van Griekse yoghurt.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten + minimaal 8 uur uitlekken | 4 personen |
• 1 l volle (boeren)yoghurt • bakje frambozen (diepvries of vers) • 1 – 2 el suiker
• kaasdoek/passeerdoek

Bereiding:

Bekleed een vergiet of zeef met kaasdoek en hang in een kom. Giet de yoghurt in het vergiet en zet het geheel minimaal 8 uur in de koelkast.

Als de yoghurt is uitgelekt, haal dan het geheel uit de koelkast en schep de hangop in een kom of in meerdere schaaltjes. Verwarm de frambozen kort in een pannetje, totdat ze net een beetje stuk beginnen te gaan en er een sausje ontstaat. Voeg eventueel een beetje suiker toe, als je de frambozen te zuur vindt. Giet de frambozen over de hangop.

One Comment

  1. Nou Maaike dit ga ik zeker een keer maken; stond ook op mijn ‘wenslijstje’. Beide mijn favoriete ingrediënten!