Strawberry sundae

Toetjes 1 comment

strawberry_yoghurt

Omdat het deze week zo warm wordt: zelfgemaakt aardbeien-yoghurtijs met verse aardbeien, slagroom en amandelbroodjes. Zelf lobbig geklopte slagroom vind ik veel lekkerder dan slagroom uit een spuitbus. Klop de slagroom met de hand voor een work-out (wissel rechts en links dan wel af 🙂 ) of gebruik gewoon een mixer.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 20 minuten + wachttijd | 1 liter ijs |
voor het ijs: • 450 g aardbeien • 130 g suiker • eventueel 2 tl kirsch of wodka • 250 ml volle (boeren)yoghurt • 1 tl vers citroensap
voor de garnering: • aardbeien • 250 ml verse slagroom • 2 el suiker • amandelbroodjes (Jules de Strooper)

Bereiding:

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Strooi de suiker over de aardbeien en besprenkel met kirsch/wodka. Schep alles om en laat een uur op kamertemperatuur staan. Roer af en toe door.

Pureer de aardbeien fijn in de keukenmachine. Schenk tijdens het draaien de yoghurt en het citroensap erbij. Zet het mengsel een uur in de koelkast om koud te worden. Schenk het mengsel vervolgens in een ijsmachine en laat draaien tot je stevig ijs hebt. Gebruik het ijs meteen of laat nog een uurtje extra stevig worden in de vriezer.

Snijd de aardbeien in stukjes en klop de slagroom stijf met de suiker. Schep een beetje aardbei onder in een glas. Verdeel er wat slagroom over. Vervolgens een bol aardbeienijs. Daarna een laagje aardbeien en weer een bol aardbeienijs. Bovenop nog een flinke dot slagroom en de amandelbroodjes.

Het ijs is volgens recept van David Lebovitz

One Comment

  1. Ben voor de workout gegaan bij gebrek aan een keukenmachine 🙂
    Was blij toen het eindelijk ‘lobbig’ was (mooi woord trouwens).

    Het ijs was in ieder geval super. Twijfel nog een beetje over het nut van de wodka.