Tagliata di entrecôte

< 15 minuten, Hoofdgerechten, Vlees Comments are Disabled

Dit recept is een goed voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten iets heel lekkers kunt maken. De Italiaanse keuken op zijn best. Tagliata komt van het Italiaanse woord tagliare. Dit betekent ‘snijden’. Het zijn gesneden reepjes entrecôte.  Zorg er wel voor dat je goede entrecôtes hebt. Als je geen grillpan of barbecue hebt dan kan je de entrecôte ook in de koekenpan bakken, maar dat geeft net iets minder smaak.

Ik kon gister geen rijpe cherrytrostomaatjes krijgen. Daarom heb ik Tasty-tom’s gebruikt

Ingrediënten:
| bereidingstijd 10 minuten | recept voor 2 personen |
• 2 entrecôtes • 1/2 tl grof zeezout • 1/2 tl grof gemalen zwarte peper • 1 tl verse rozemarijn • 3 el olijfolie • 2 takjes cherrytrostomaatjes • 2 handen rucola • 1 citroen in partjes • lekker met aardappelpartjes met tijm en zeezout uit de oven

Bereiding:

Knip of snijd de rozemarijn in kleine stukjes. Meng dit met het zeezout en de peper. Verwarm ondertussen de grillpan. Smeer de entrecôtes licht in met wat olijfolie en wrijf ze aan beide kanten in met het zout/peper/rozemarijnmengsel.

Grill de entrecôtes 2-3 minuten (of langer) aan elke kant afhankelijk van hoe ‘rare’ of ‘welldone’ je ze hebben wilt. (Als je aardappelpartjes uit de oven erbij maakt, dan kun je de tomaatjes de laatste 10 minuten bij de aardappels in het bakblik leggen. Anders kun je de tomaatjes grillen op de grillpan.)

Meng ondertussen de rucola met 1 el olijfolie. Snijd de entrecôtes in vingerdikke repen (je kan eerst het vetrandje eraf snijden). Verdeel de rucola samen met de entrecôtes over de borden en serveer met aardappeltjes uit de oven, de gegrillde tomaat en partjes citroen.

Comments are closed.