Latest Recipes

American Pancakes

Toetjes

Ingrediënten: • 3 eieren • 125 g zelfrijzend bakmeel • 1,5 dl melk • snufje zout Bereiding: Scheid de eieren en doe de dooiers en het eiwit in twee aparte kommen. Klop een beslag van het zelfrijzend bakmeel, eierdooiers en melk. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel door het beslag. Verwarm een koekenpan […]

Pita’s met makreel

Hapjes, Vis

Rooster 4 shoarmabroodjes. Verdeel 2 gerookte makreelfilets in kleine stukjes en meng ze met 2 gedroogde tomaatjes op olie in dunne reepjes, 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum, enkele druppels citroensap en versgemalen zwarte peper naar smaak. Snijd de broodjes in vieren en duw ze open. Vul de pitapuntjes met een […]

Caesar Salad

Salades

Iedereen kent vast het verhaal wel van het ontstaan van de Caesar Salad. Nee? Dan zal ik het hier kort vertellen. De Caesar Salad is bedacht in 1924 door Caesar Cardini. Caesar was een chef-kok in Tijuana, Mexico. Er doen verschillende verhalen de ronde……

Garnalen en mangosalade met limoenroom

Salades

Deze salade met mango en garnalen kun je op twee manieren bereiden. Of met verse garnalen of met garnalen uit de vriezer (van AH). Zelf heb ik deze salade met Kerst gemaakt. Toen heb ik gekozen voor grote garnalen uit de vriezer en ik heb de garnalen even in een koekenpan gebakken. Dit was verassend lekker. Een koude salade met nog een beetje warme garnalen.

Citroen-artisjoksalade

Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch

Nu het weer mooier begint te worden, krijg ik steeds meer zin in salades. Gelukkig kun je oneindig veel mogelijkheden bedenken. Dus komende dagen zal ik wat van mijn favorieten op mijn website zetten. Dit is er één van. Citroen-artisjoksalade.

Braised Beef Goulash with Smoked Pimenton

Hoofdgerechten, Vlees

Ik vind het altijd leuk blikjes en potjes te kopen die er interessant uitzien. Lina kent dat wel. Dat heb je zo iets van ‘die moet ik hebben’. Maar ja uiteindelijk heb je dan een hele voorraad potjes en blikjes waar je natuurlijk ook wat mee moet doen.

Pappardelle met ragù van kleine gehaktballetjes

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vlees

Jose heeft nog een pakje pappardelle in de kast liggen en vroeg of ik nog een recept wist. Dus Jose bij deze: een recept van onze grote vriend Jamie O. (Is het jullie al opgevallen dat bijna elk recept van Jamie tomaten, basilicum, mozarella en Parmezaanse kaas bevat? Of kies ik die recepten uit omdat ik die dingen lekker vind?)