Ingrediënten: • 3 eieren • 125 g zelfrijzend bakmeel • 1,5 dl melk • snufje zout Bereiding: Scheid de eieren en doe de dooiers en het eiwit in twee aparte kommen. Klop een beslag van het zelfrijzend bakmeel, eierdooiers en melk. Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel door het beslag. Verwarm een koekenpan […]
Latest Recipes
Pita’s met makreel
Hapjes, VisRooster 4 shoarmabroodjes. Verdeel 2 gerookte makreelfilets in kleine stukjes en meng ze met 2 gedroogde tomaatjes op olie in dunne reepjes, 3 eetlepels fijngehakte verse basilicum, enkele druppels citroensap en versgemalen zwarte peper naar smaak. Snijd de broodjes in vieren en duw ze open. Vul de pitapuntjes met een […]
Fêta Dip
Sausjes, spreads en dipsDip gemaakt van feta en walnoten. Lekker met stukje pitabrood of komkommer.
Caesar Salad
SaladesIedereen kent vast het verhaal wel van het ontstaan van de Caesar Salad. Nee? Dan zal ik het hier kort vertellen. De Caesar Salad is bedacht in 1924 door Caesar Cardini. Caesar was een chef-kok in Tijuana, Mexico. Er doen verschillende verhalen de ronde……
Garnalen en mangosalade met limoenroom
SaladesDeze salade met mango en garnalen kun je op twee manieren bereiden. Of met verse garnalen of met garnalen uit de vriezer (van AH). Zelf heb ik deze salade met Kerst gemaakt. Toen heb ik gekozen voor grote garnalen uit de vriezer en ik heb de garnalen even in een koekenpan gebakken. Dit was verassend lekker. Een koude salade met nog een beetje warme garnalen.
Salade met dichtgeschroeide zalm
Hoofdgerechten, Salades, VisEen snelle salade met zalm, gemarineerd in honing en mosterd. Je kunt ook de zalm vervangen door kipfilet en de bonen en sla vervangen door rucola en groene asperges.
Citroen-artisjoksalade
Hoofdgerechten, Salades, VegetarischNu het weer mooier begint te worden, krijg ik steeds meer zin in salades. Gelukkig kun je oneindig veel mogelijkheden bedenken. Dus komende dagen zal ik wat van mijn favorieten op mijn website zetten. Dit is er één van. Citroen-artisjoksalade.
Tortilla’s met ossenhaas en paprikapoeder
< 15 minuten, Hoofdgerechten, VleesOm jullie niet op te schepen met een heel blikje gerookte paprikapoeder en maar één recept, hier nog een recept mét gerookte paprikapoeder. Dit is in 5 minuten klaar, maar wel erg lekker en zomers. Alhoewel, ik eet het ook in de winter.
Braised Beef Goulash with Smoked Pimenton
Hoofdgerechten, VleesIk vind het altijd leuk blikjes en potjes te kopen die er interessant uitzien. Lina kent dat wel. Dat heb je zo iets van ‘die moet ik hebben’. Maar ja uiteindelijk heb je dan een hele voorraad potjes en blikjes waar je natuurlijk ook wat mee moet doen.
Pappardelle met ragù van kleine gehaktballetjes
> 60 minuten, Hoofdgerechten, VleesJose heeft nog een pakje pappardelle in de kast liggen en vroeg of ik nog een recept wist. Dus Jose bij deze: een recept van onze grote vriend Jamie O. (Is het jullie al opgevallen dat bijna elk recept van Jamie tomaten, basilicum, mozarella en Parmezaanse kaas bevat? Of kies ik die recepten uit omdat ik die dingen lekker vind?)