Braised Beef Goulash with Smoked Pimenton

Hoofdgerechten, Vlees Comments are Disabled

Ik vind het altijd leuk blikjes en potjes te kopen die er interessant uitzien. Lina kent dat wel. Dat heb je zo iets van ‘die moet ik hebben’. Maar ja  uiteindelijk heb je dan een hele voorraad potjes en blikjes waar je natuurlijk ook wat mee moet doen. Gerookte paprikapoeder oftewel Pimenton is een goed voorbeeld. Wie kan zo’n blikje nou laten staan? Ik niet!

pimenton

In dit recept gaat gelukkig meer dan genoeg Pimenton.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 3 uur | 4-6 personen|
• 1 kg Greenfields runderrib/braadlappen, in blokjes • 1 volle el hot smoked pimentón • 1 volle el sweet, mild smoked pimentón • 2 el olijfolie • 3 grote uien, ontveld en gesnipperd • 2 tenen knoflook, geperst • 2 volle el bloem • 3 laurierblaadjes • 2 blikken tomatenblokjes • 2 medium rode paprika’s • volle hand sperziebonen, gehalveerd • zout en versgemalen zwarte peper
Om te serveren • 225 ml crêmè fraîche

Bereiden:

Verwarm de olie in een braadpan. Bak het rundvlees in meerdere porties rondom goed bruin. Schep het vlees op een bord. Draai het vuur iets lager en bak de uien 5 minuten zachtjes tot ze lichtbruin kleuren en beginnen te carameliseren aan de randen. Voeg de knoflook toe en doe het vlees terug in de pan (plus vleessappen). Strooi de bloem en pimenton in de pan en roer even goed. Voeg nu de laurier en de blikken tomaten toe en breng alles op smaak met zout en peper (een runderbouillonblokje extra is ook lekker). Nu kun je twee dingen doen. Of de pan in een voorverwarmde oven van 140°C zetten of op het gasfornuis op het laagste pitje laten sudderen.

Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en kook de sperziebonen beetgaar in water met wat zout (dan blijven ze mooi groen van kleur). Voeg na 2 uur sudderen de paprikareepjes en de sperziebonen toe aan de goulash en laat nog een half uur garen in de oven of op het gasfornuis. Proef of er nog extra zout en peper bij moet.

Roer voor het serveren de crêmè fraîche door de goulash. Dit geeft een mooi marmer effect. Serveer met zilvervliesrijst of aardappelpuree. Je kan dit gerecht ook heel goed invriezen.

geïnspireerd op recept van www.deliaonline.com

Comments are closed.