Pasta met merguez

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vlees 2 comments

Merguez zijn pittige worstjes die van oorsprong uit de Marokkaanse en Tunesische keuken komen. De worstjes zijn op smaak gebracht met harissa. Dit geeft ook de rode kleur aan de worstjes. Vaak is er ook nog knoflook en bijvoorbeeld komijn of venkel aan toegevoegd. Deze pittige worstjes zijn lekker van de grill met pitabroodjes en tzatiki. Maar je kunt ze ook heel goed voor de pastasaus gebruiken.

De pastasaus heeft een hele klassieke basis van wortel, ui, bleekselderij en tomaat. Je kunt merguez gebruiken, maar andere pittige worstjes zijn ook prima.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 30 minuten | 2-3 personen |
• 250 g pasta (bijvoorbeeld penne) • 1 ui • 2 stengels bleekselderij • 1 winterwortel • 1 el olijfolie • 4 (biologische) merguez • 1 blik tomatenblokjes • 1 blikje tomatenpuree • 1 el Italiaanse kruiden • peper en zout • eventueel Parmezaanse kaas

Bereiding:

Breng water voor de pasta aan de kook. Snipper de ui en snijd de bleekselderij en wortel in kleine blokjes, ongeveer ter grootte van de uisnippers. Verwarm 1 el olijfolie in een ruime pan. Fruit de wortel, ui en bleekselderij ongeveer 5 minuten tot de groenten een beetje zacht worden.

Schep het mengsel uit de pan. Snijd de worstjes in stukjes of druk de vulling uit het worstvel. Bak de merguez een paar minuten in de pan en schep de groenten erdoor. Voeg de tomatenblokjes, een half blik water en de tomatenpuree toe. Roer de saus door. Strooi de Italiaanse kruiden in de saus en laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met de saus en rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas over de pasta.

Tags

2 Comments

  1. Héééé, moet je er wel even bij zetten dat ik je heb getipt om pastasaus te maken met merguezworstjes ipv gehakt.

  2. 🙂 ik maakte al eerder pastasaus met worstjes, dus dat was niet nieuw voor mij. https://www.maaikevankessel.nl/2008/04/23/penne-met-worst-champignon-en-cherrytomaatjes/

    Maar het is zeker een goed idee om merguez te gebruiken.

    x