Lauwwarme linzensalade met halloumi

15 - 30 minuten, Salades 4 comments

Op dit moment leef ik een beetje tussen twee werelden. De wereld van Windows en de wereld van Mac. Sinds een week heb ik een Macbook Pro. Tijdens mijn treinreis naar Utrecht vandaag is weer bewezen dat het een aanwinst is. Ik kon hem zowel de heen- als de terugreis gebruiken zonder dat de accu leeg was. Dat is bij mij Vaio wel anders, daar mag ik blij zijn als hij het anderhalf uur uit houdt. Verder start hij heel fijn snel op en werkt het trackpad heel intuïtief.

Maar ik heb ook wel wat ontwenningsverschijnselen. Als fervent Office 2007-gebruiker is het wel een achteruitgang om Office voor Mac te gebruiken. Al mijn sneltoetsen kloppen niet meer en Verkenner heet ineens Spotlight. Ook moest ik voor mijn Canon EOS overstappen van Zoombrowser naar Imagebrowser. Meestal gebruik ik Adobe Elements voor het bewerken van foto’s en Zoombrowser voor het verkleinen voor gebruik op mijn website. Imagebrowser zit heel anders in elkaar en werkt een stuk minder prettig. Door al het overzetten van bestanden en programma’s is het posten er even bij ingeschoten. Nu toch een post, half getypt op mijn Mac en half op mijn oude vertrouwde Vaio. Gek eigenlijk hoe snel je probeert om te scrollen op je Vaio met twee vingers.

Een jaar geleden: Gegrilde sardientjes
Twee jaar geleden: Penne met tonijn en salsa verde
Drie jaar geleden: Salade Nicoise van Gordon RamsayVoor echte vleesliefhebber kun je aan deze salade nog stukjes uitgebakken chorizo toevoegen.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 2 personen |
• 150 g Le Puy linzen • 250 kerstomaatjes, gehalveerd • 1/2 rode ui, in dunne ringen • 1/2 teen knoflook, geraspt • sap van 1/2 citroen • 1 el olijfolie • 250 g Halloumi, in blokjes • snuf cayennepeper • klein bosje koriander of peterselie

Bereiding:

Kook de linzen in ruim water in 20 minuten beetgaar. Doe ondertussen de rode ui in een schaal en besprenkel met het citroensap. Laat gedurende 10 minuten staan. Voeg de kerstomaatjes, de knoflook en de olijfolie toe en meng.

Bestrooi de blokjes halloumi met wat cayennepeper. Grill de blokjes halloumi in een grillpan. Giet de linzen af en doe ze bij de kerstomaatjes in de schaal. Voeg koriander of peterselie en wat versgemalen peper en zout toe. Meng goed. Verdeel de halloumi over de salade en serveer.

Gebaseerd op recept van BBC GoodFood

4 Comments

  1. Klinkt lekker. Waar koop je Halloumi?

  2. Halloumi kun je o.a. kopen bij Basarz, Van der Ley, Le Souk en kaaskramen op de markt. Bij sommige supermarkten vind je het soms ook.

  3. Gemaakt met halloumi van Basarz. Erg lekker!

  4. Goedeavond, ik las geen recept maar een verhandeling over wat laptops, dat nodigde mij niet uit om eigenlijk verder te kijken. Wat heeft ue treinreis en het maken van keuzes tussen mac en vayo met receptuur te maken? Wil niet zeuren hoor (maar doe het blijkbaar toch) maar denk er een beetje aan dat het om puur eten gaat!

    Even goede vrienden kom zeker nog eens langs Vr gr Laura