Kabeljauw met geroosterde paprika en fêta

15 - 30 minuten, Hoofdgerechten, Vis 1 comment

Meestal probeer ik met de seizoenen mee te eten. Soms is dat best lastig. Kool en knollen zijn lekker, maar soms smacht je naar een zomers gerecht om de koude winter een beetje te verdrijven. De beste oplossing daar voor is ingrediënten uit pot en blik. Rijpe tomaten in blik, zongedroogde tomaatjes in olie of geroosterde paprika’s uit een pot.

kabeljauw

Imke noemde dit een luxe variant van Viscuisine. We aten de kabeljauw met pasta, maar we kwamen tot de conclusie dat aardappelpuree waarschijnlijk nog een beter combinatie is. Je kunt de vis van tevoren in vier stukken verdelen, maar je kunt dat ook gewoon tijdens het serveren doen.

Een jaar geleden: Banaan & gembertaartjes
Twee jaar geleden: Butterscotch-pecankoekjesIngrediënten:
| bereidingstijd 25 minuten | 4 personen |
• 600 g (duurzame) kabeljauw • olijfolie • 1/2 tl paprikapoeder • 1 teen knoflook, gehakt • 2 sneetjes brood • 2 el peterselie • 100 g geroosterde paprika, in stukjes (pot) • 50 g fêta, verkruimeld • erbij: een salade, aardappelpuree of pasta

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de kabeljauw in met een beetje olijfolie. Leg de kabeljauw in een braadslee en bestrooi met de paprikapoeder. Breng op smaak met wat zout en peper.

Scheur het brood in stukken en doe het samen met de knoflook, peterselie en 1 el olijfolie in het hakbakje van de staafmixer of keukenmachine. Hak alles tot een kruimelig mengsel. Verdeel de paprika, broodkruimels en fêta over de kabeljauw en bak de vis 15-20 minuten.

Gebaseerd op een recept van BBC GoodFood

One Comment

  1. Zag deze langskomen toen ik op zoek was naar iets lekker voor vanavond. Ik moet zeggen dat het een grote hit was in huize Lekker Hapje en de aardappelpuree paste er inderdaad perfect bij!