Ravioli met rode pesto

> 60 minuten, Hoofdgerechten, Vegetarisch Comments are Disabled
In dit recept maakt Heidi Swanson gebruik van ‘droge’ zongedroogde tomaten. Dus niet zongedroogde tomaten op olie. Tijdens het maken van dit recept kwam ik er achter dat zongedroogde tomaten van zichzelf heel zout zijn. Voordat de tomaten gedroogd worden, worden ze eerst gehalveerd en bestrooid met zout.

ravioli_rode_pesto

Daarna worden ze een aantal dagen in de zon te drogen gelegd. Op de verpakking las ik achteraf ook dat je ze eigenlijk eerst in water moet weken. De volgende keer gebruik ik voor dit recept zongedroogde tomaten op olie (gebruik dan minder olie voor het maken van de pesto) of ik laat de gedroogde tomaten eerst weken in lauwwarm water.

Je kunt voor dit recept zelf ravioli maken of kant-en-klare ravioli kopen. Kies dan voor ravioli met kaas of met bijvoorbeeld ricotta en spinazie.

Een jaar geleden: Torentje van portobello, biet, geitenkaas en appel
Twee jaar geleden: Muhammara


Ingrediënten:
| bereidingstijd 60 minuten | 2-3 personen |
voor de ravioli: • 200 g bloem • 2 eieren • 1 zak verse spinazie van 300 g • 75 g zachte geitenkaas
voor de pesto: • 12 zongedroogde tomaten (eventueel op olie) • 2 teentjes knoflook • een snuf rode pepervlokken • olijfolie • 1 tl verse tijm • 35 gram walnoten of pijnboompitten (licht geroosterd) • 3 handen verse spinazie • eventueel 1/2 bakje cherrytomaatjes, geroosterd in de oven* • 25 g zachte geitenkaas

Bereiding:

Maak een pastadeeg van 200 g bloem en 2 eieren. Voor een uitgebreide beschrijving over het maken van ravioli, kijk hier.

Houd drie handen spinazie achter voor de salade. Doe de overige spinazie in een koekenpan of wok en laat op hoog vuur slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Hak de spinazie fijn en meng met 75 g geitenkaas. Breng op smaak met wat peper. Vul de ravioli met de geitenkaas-spinazievulling.

Doe de zongedroogde tomaten, knoflook, rode pepervlokken en verse tijm in een foodprocessor. Pulseer een aantal keer tot een kruimelige textuur ontstaat. Voeg dan de walnoten of pijnboompitten toe. Pulseer nog een aantal keer. Voeg wat olijfolie toe tot je een tapenade-achtige massa hebt.

Breng water aan de kook en kook de ravioli gaar. Meng 200 ml (of iets meer) van het kookwater met 2/3 van de rode pesto. Voeg de ravioli toe en schep alles voorzichtig om. Leg de spinazie op een grote schaal en verdeel de ravioli erover. Verkruimel de overgebleven geitenkaas erover samen met de ovengeroosterde tomaatjes en wat extra pesto.

*Halveer de tomaatjes en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster ze op 180 graden gedurende 45 minuten.

Zak spinazie van 300 g. Drie handen voor salade. Rest voor ravioli samen 75 g geitenkaas.
Bron 101 cookbooks

Comments are closed.