Snoekbaars met shiitake en boksoi

30 - 60 minuten, Hoofdgerechten, Vis Comments are Disabled

Vandaag weer een recept uit het Vagevuur van WordPress. Zo noemt Alberto van Lekker Hapje zijn drafts. Alberto is deze maand de host van het foodblog event. Het thema is deze maand een lekker bakkie soep! Ik heb al drie keer soep gemaakt deze maand. Erwtensoep, minestronesoep en sajoer kerrie. Helaas nog geen tijd gehad voor een foto. Dat komt nog wel. De maand is nog niet om. 

snoekbaars

Deze snoekbaars met shiitake en boksoi kun je ook verpakken in bananenblad. Al is aluminiumfolie wel een stuk makkelijker. In plaats van snoekbaars kun je ook kiezen voor andere soorten witte vis.

Ingrediënten:
| bereidingstijd 35 minuten | 4 personen |
• 2 el zonnebloemolie • 150 g shitake, in plakjes • 2-4 stronkjes boksoi (mini paksoi), blaadjes losgehaald • 1 teentje knoflook, geraspt • 2 cm gemberwortel, geraspt • 2 el oestersaus • 1 el Japanse sojasaus • 4 snoekbaarsfilets à 100-125 g • 80 ml sake of rijstwijn

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan. Roerbak de shiitake en boksoi enkele minuten. Voeg de knoflook, gember, oestersaus en sojasaus toe. Schep alles door elkaar en zet het vuur uit.

Bestrooi de snoekbaarsfilet met peper en zout. Leg elke filet op een stuk aluminiumfolie. Schep 1/4 van het groentenmengsel met wat saus er op. Schenk een klein scheutje sake of rijstwijn over de vis en vouw het pakketje goed dicht.

Leg de vispakketjes op een rooster in de voorverwarmde oven en bak de vis in 20 minuten gaar.

Gebaseerd op een recept uit Delicious

Comments are closed.