Tomatentaart met geitenkaas

> 60 minuten, Hartige taart 4 comments

Deze taart had ik eigenlijk met een bodem van filodeeg willen maken. Filodeeg moet eerst 1,5 uur ontdooien voordat je het kunt gebruiken en daar had ik het geduld niet voor. Na een half uurtje ontdooien dacht ik de velletjes wel los te kunnen trekken. Niet dus. Ze scheurden allemaal kapot. Hop, het eerste pakje in de vuilinisbak.

tomatentaart_geitenkaas

Op de verpakking staat dat je het filodeeg ook kunt ontdooien in de magnetron. Daarna moet je het pakje een half uur laten liggen. Ook dit was geen succes. Het folie om het deeg knapte in de magnetron (had ik kunnen verwachten) en na een half uur rust, kreeg ik de velletje nog steeds niet van elkaar getrokken zonder scheuren. Dus ook het tweede pakje belande in de vuilnisbak. Dan maar overschakelen op bladerdeeg. Dat werd wel een succes.

De tomaten krijgen een intense tomatensmaak door ze met zout te bestrooien en ze uit te laten lekken. Je kunt ook een andere soort kaas gebruiken. Bijvoorbeeld cheddar of belegen kaas. De taart is zowel warm als koud lekker.

Een jaar geleden: Pompoen-linzencurry
Twee jaar geleden: Druivenvlaai met rode port


Ingrediënten:
| bereidingstijd 1,5 uur inclusief wachttijd | 4 personen |
• 6-7 rijpe tomaten (Tasty Tom) • versgemalen zout en peper • 6 plakjes bladerdeeg • 250 ml volle melk • 3 eieren • 100 g zachte geitenkaas • paar takjes verse tijm • quichevorm 25 cm Ø

Bereiding:

Snijd de tomaten in plakken. Leg ze in een zeef of vergiet en bestrooi ze royaal met peper en zout. Laat de tomaten 45 minuten uitlekken. Schep ze af en toe voorzichtig om. Het zout loopt voor een groot deel weg met het vocht.

Verwarm de oven voor op 220°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm. Prik de bodem een aantal keer in met een vork. Klop de melk en eieren los.

Dep de tomaten droog met keukenpapier en verdeel ze over de taartbodem. Verkruimel de geitenkaas over de tomaten en bestrooi met wat tijmblaadjes en eventueel nog wat zout en peper. Schenk het eier-melkmengsel over de vulling. Bak de taart in 30-40 minuten onderin de oven bruin en gaar.

4 Comments

 1. Dit wordt een favoriet! Makkelijk en heerlijk, daar hou ik van! xL

 2. Maaike, wát een heerlijke recepten staan er op deze “pagina”.
  Ontdekte deze net via google. Erg leuk, en ga de tomatenkaastaart maken voor mijn leesclubje volgende week.
  Dank en groetjes, Béatrice.

 3. Pingback: Tomatentaart met geitenkaas & Jean Max Roger Sancerre Blanc Cuvée C.D. - Utaste Wine & Food : Utaste Wine & Food

 4. Hoi Maaike,
  Ik had van een etentje een hele schaal tomaten over, zojuist deze taart gemaakt. Heerlijk! De combinatie met de geitenkaas en tijm! Echt super! Heerlijk gegeten..
  Groetjes Kerstin